– Vi har haft nästan 200 personer om dagen i snitt, säger Julia Söderlund som är platsansvarig i gatuköket.
De har bara haft öppet i ett par dagar, men ryktet har spridit sig i Mariefred. Redan vid 11 på förmiddagen kommer en av de första stammisarna, Daniel Bauer, som äter hamburgare för tredje dagen i rad.
– Det är kul med ett nytt och annorlunda ställe. Jag har testat två olika hamburgare och det blir nog en i dag också, säger han och velar mellan den med prästost och karamelliserad lök och den med tomatmarmelad och getost.
Det är hotell- och restaurangimperiet Svenska kulturpärlor som har tagit över gatuköket och gjort om både koncept och utseende. Idén föddes förra året när vd:n Fredrik Åström var och handlade pizza av den tidigare ägaren, som berättade att han funderade på att sälja. Själva fastigheten köptes i höstas men verksamheten togs över vid årsskiftet.
– Jag har alltid gillat snabbmat; korv och goda hamburgare. Men det finns så många dåliga snabbmatsställen. Här har vi försökt lägga vikt vid god kvalitet, säger han.
Efter tre månader av renoveringar var det alltså nypremiär i måndags. Men allt är egentligen inte klart.
– Nu arbetar vi för fullt med uteserveringen. Det ska bli 200 platser i sommar. Vi ska också göra om fasaden. Nu är det en 1980-talslåda som från början byggdes av Sibylla. Jag vill göra om det så att det påminner mer om stationshuset här intill, säger Fredrik Åström.
Gripsholmsgrillen är inte Svenska kulturpärlors enda nyförvärv. För bara en månad sedan tog företaget även över Stallgårdens Bed and breakfast, en röd träbyggnad nära Gripsholms slott.