Den svenske mästaren (AIK), Premier League-spelaren (Coventry) och landslagsmannen (8 A-kamper) berättar att han ofta återvänder till Mariefred och till kollot.
– Det här är fantastiskt roligt. Jag vill ge något tillbaka till ungdomsidrotten. Det blir en del småtävlingar här.
Vad säger du om platsen Mariefred?
– Världsklass. Vi gifte oss i kyrkan här för 23 år sedan. Jag har sommarställe på Adelsö och därifrån åker vi hit ibland.
Tomas Antonelius (tidigare Gustafsson) har två barn på 17 och 21 år. Just nu tränar han inget lag utan satsar på arbetet som Nordenchef för Nike.
– Sen följer jag barnen och hejar på Brommapojkarna och AIK.
Under den tävling som tidningen tittar på hör vi honom skrika "Agnes, du är tränarens favorit", och andra uppmuntrande ord.
– Det är bara glädje. De ska få spela en match på slutet, en match med lite olika inslag.
Som mest kan IFK Mariefred ta emot 60 barn. I år hamnade siffran på 55. Dessa ungdomar, födda 2011–2012, delas upp i tre–fyra grupper.
– För första gången har vi kring 50 procent flickor. Dessutom kommer hälften av deltagarna från IFK Mariefred. Det har heller aldrig tidigare hänt, säger Bosse Petersson, ytterst ansvarig.
– Visserligen är ett av målen med kollot att träffa nya kompisar, men det klarar vi fortfarande, tillägger den gamle elittränaren, tillika Mariefredsbon.
Övriga deltagare kommer bland annat från Täby, Enskede, Nyköping och Nora.
Kollot startade i söndags kväll och avslutas på fredagen, som vanligt med Holmgren cup under ledning av röststarke tv-profilen Niklas Holmgren.
Flera tidigare elitspelare och förbundskaptener har engagerats som instruktörer.
– De är ambassadörer för organisationen Vi lirare. Där har vi 700 medlemmar, men borde bli ännu fler, säger Bosse Petersson.
Thomas Dennerby var förbundskapten när Sverige tog VM-brons 2011. Därefter har stockholmaren även tränat Nigeria och Indiens damlandslag.
Men numera håller han sig hemma (i Stockholm).
– Det här är fotboll för mig, kul att vara tillbaka på gräsrotsnivå, säger Thomas Dennerby under en vattenpaus på hammaren.
Vad lägger du fokus på?
– Passningsspel. Huvudämnet för kollot är teknik.
Det blir två fotbollspass dagligen och på kvällarna anordnas andra aktiviteter som femkamp, futsal och brännboll
Deltagarna bor i idrottshallen. Frukost och lunch avnjuts på arenan, middag på värdshuset.