Inom kort kommer restaurang Emma grön att läggas ut till försäljning. Efter sju års matlagande intill väg 55 vid Söderlänna, har familjen Örnvall beslutat att gå vidare:
– Jag vill ha mer tid med hästarna, säger Monika Örnvall som dels också jobbar i stallet på Sundbyholm och dels är i sluttampen av en utbildning till hovslagare.
– Jag har haft hästar hela livet och ville först gå en tappsko-utbildning. Men så tänkte jag vidare att jag ju kunde sko mina egna och andras.
Maken Johan Örnvall och de tre sönerna har i olika konstellationer varit engagerade i restaurangen under årens gång.
– Tiden är mogen för att göra något annat. Ingen av oss är egentligen less på det här, och det går bra. Vi slutar på topp, säger Monika Örnvall.
Prislappen vill hon inte gå ut med i tidningen, men hon hoppas att den 4 000 kvadratmeter stora tomten ska kunna väcka intresse hos någon som vill driva restaurang, kafé – eller hitta på något annat.
– Det finns många möjligheter. Det finns ju lite hagmark så att man kan ha djur. Man skulle kunna bygga stugor och driva ett bed and breakfast. Eller öppna lanthandel, säger hon.
Träbyggnaderna med sedumtak rymmer serveringshus, cateringkök, bageri, kylförvaring och wc med dusch, och allting är sammanlänkat med ett stort trädäck.
Familjen Örnvall planerar att sköta mycket av försäljningen på egen hand, men tänker i slutskedet ta hjälp av en mäklare för att all formalia ska bli rätt.