Trendspa öppnar butik i fint skyltläge

I början av nästa år öppnar Trendspa en butik i Vallby industriområde med fint skyltläge mot E20.

Peter Karlsson håller för närvarande på att flytta in i sitt företag i nya lokaler på Nystrandsgatan 27.

Peter Karlsson håller för närvarande på att flytta in i sitt företag i nya lokaler på Nystrandsgatan 27.

Foto: Joachim Sorbe

Näringsliv2019-11-22 13:53

Peter Karlsson driver sedan 2017 Trendspa som sysslar med service och försäljning av spabad. Företaget har bedrivit viss försäljning i lokaler på Fraktgatan 11 som delats med systerbolaget El & Fastighetsservice AB.

– De flesta företag som säljer spabad servar sina egna bad under garantitiden och släpper dem sedan. Jag erbjuder en helhet med både försäljning och elinstallationer. Sedan fortsätter jag att följa kunden med efterservice. Dessutom har jag massor av reservdelar, säger Peter. 

Hittills har den viktigaste delen av Trendspas verksamhet bestått av service, men eftersom försäljningen av spabad har ökat tycker Peter Karlsson att tiden är mogen för att öppna en större butik som kommer att ligga på Nystrandsgatan 27. 

– Det är många som ringer och säger att de vill komma och titta på baden och reservdelar. 

Enligt Peter har det blivit alltmer populärt att skaffa sig spabad. 

– Det har ökat lavinartat. Många tycker att det är härligt att sitta i dem under öppen himmel, speciellt nu när det blir kallt. På sommaren är det inte lika skönt eftersom det inte svalkar.

Den nya butiken kommer att öppna i början av nästa år när renoveringen av den gamla industrilokalen på Nystrandsgatan är klar.

Peter Karlsson kom först i kontakt med spabad för drygt tio år sedan i samband med att han köpte ett bad privat. Han fick direkt problem med badet som började att läcka efter bara några veckor. Företaget som sålt badet reparerade läckan, men det började snart läcka igen. Den här gången dröjde det flera månader innan företaget kom och lagade läckan. Kort därefter uppstod en läcka för tredje gången. Peter fick nog och anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden som gav honom rätt. Företaget gick dock i konkurs så någon ekonomisk ersättning fick han inte.

– Då var det bara att laga det själv. Jag fick lära mig den hårda vägen hur spabad fungerar.

Jobbet med det egna spabadet väckte samtidigt ett nytt intresse hos Peter.

– Det var ju kul ändå. Sedan blev det mer och mer. Jag hjälpte ett företag i stan som sålde spabad med installationerna. 

Peter kunde snabbt konstatera att det var ont om servicetekniker som kan serva alla sorters spabad. Han drev då El & Fastighetsservice tillsammans med brodern Fredrik Lindberg. Jobben som handlade om spabad blev allt fler och för två år sedan startade bröderna det separata bolaget Trendspa. Peter sköter Trendspa och Fredrik tar hand om El & Fastighetsservice. El & Fastighetsservice har fem anställda medan Peter fortfarande är ensam på Trendspa. 

Den nya butiken kommer till att börja med att ha öppet på eftermiddagar några dagar i veckan. Peter kommer själv att stå i butiken efter att han varit ute på servicejobb. 

– Kommer det massor av kunder kanske jag måste anställa någon. 

I butiken kommer det att finnas plats för upp till tio spabad som kunder kan titta på. Peter kommer dock bara att ha 4-5 på plats till öppningen. Han planerar att skapa miljöer kring spabaden som påminner om uteplatser som hos kunderna. 

– Jag kommer att visa alla smarta tips som jag har lärt mig som servicetekniker, till exempel hur man kan montera en servicelucka i trallen för att komma åt bättre. 

Företaget bedriver försäljning av tillbehör och reservdelar på nätet. 

– 2017 fick jag 37 webbordrar. Förra året var det kanske 100. Hittills i år har jag fått cirka 450. Det är en otrolig ökning. 

Trendspa tar även emot begagnade spabad i inbyte av kunder som köper nya bad. De flesta kunderna finns i Sörmland, men Trendspa har även kunder i andra delar av Mellansverige, bland annat i Stockholm. 

– Jag trodde inte att det skulle sälja så här mycket. Det är jättekul. Det kommer bara att bli mer, säger Peter Karlsson.

Peter Karlsson framför spabadet som kommer att pryda taket på den nya butiken.
Peter Karlsson framför spabadet som kommer att pryda taket på den nya butiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!