Opretentiöst, men med rikliga mängder gemyt, fantasi och vällagad mat – så kan matprojektet HP 12 enkelt sammanfattas som startar på lördag.
– En gång i månaden och ett år framåt kommer vi arrangera middagar i olika lokaler som hör till Hanebergs säteris ägor. Lördagens sittning är slutsåld sedan länge, men det blir fler tillfällen för den som är nyfiken på vad vi har att erbjuda, säger krögaren Fredrik Wennerström.
Tillsammans med Hanebergs Anders Kruhsberg vill han gärna visa vad trakten kring Näshulta kan erbjuda i matväg – och så här års står viltkött högt på repertoaren.
– Vi kommer att anpassa menyn efter säsong och vem som helst kan boka middagsbiljett till våra evenemang som vi marknadsför på sociala medier, säger Anders Kruhsberg.
Innan själva sittningen träffas gästerna vid en given samlingspunkt för att därefter gemensamt bege sig till middagslokalen.
– Gästerna kan komma själva eller i större sällskap och det går så klart bra att sitta med någon man inte känner. Vi hoppas att kunna erbjuda trivsamma gruppmiddagar där det ges möjlighet att bekanta sig med andra, säger Fredrik Wennerström.
Lördagens meny vill de ännu inte släppa, men att det kommer att serveras vilt i någon form är en lågoddsare.
– Vi tror det kommer bli uppskattat. Det ska inte vara för stelt och pretentiöst – här ska maten och miljön få tala.