Nu är sista tomtmarken såld – efter 40 år

Sedan 80-talet har tomtmark vid Kanntorps bostadsområde varit till salu, men intresset svalt. Nu köper en företagare de sista tomterna.

3 april 2020 12:30

Ett markanvisningsavtal mellan kommunen och Skalunda Gruvan Elektriska AB klubbades under kommunstyrelsens sammanträde i onsdags. Avtalet signerades den 5 februari och avser fastigheterna Kanntorp 4:18 och 4:21. Cirka 3 800 kvadratmeter tomtmark ingår, till en kostnad av 160 000 kronor. 

– Vi skrev avtalet innan coronautbrottet och nu avvaktar vi lite och ser vad som händer, säger Owe Vestberg på Skalunda Gruvan Elektriska.

Enligt mark- och exploateringschefen, Mats Lundevaller, har bolaget köpt ytterligare två tomter i området och det finns möjlighet att stycka av och bygga minst sex villor. 

– Vi ser positivt på att det byggs på landsbygden, särskilt när det är en aktör som vill bygga flera hus. Det finns förfrågningar på andra ställen också, i Äsköping har vi en del förfrågningar, säger Lundevaller.

Markanvisningsavtalet gäller till och med april 2022 och ger kommunen möjlighet att utvärdera bolagets etableringsplaner innan köpeavtalet skrivs.

– Tomterna har varit till salu sedan 70- eller 80-talet, så det har varit stiltje rätt länge. Jag tror att den senaste försäljningen var på 80-talet, säger Mats Lundevaller. 

Området ligger 1,5 kilometer sydväst om Sköldinge tätort och kallas också Villahagen. Detaljplanen antogs 1990 och tillåter enbostadshus med en nockhöjd på maximalt 4,5 meter på en del av tomterna. På andra tillåts enbostads-, rad, eller kedjehus i två plan.

Nu finns det inga fler tomter Kanntorps bostadsområde till salu. 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud