Pär Asker har verkat i Stockholm under hela sin krögarkarriär och har bland annat basat över köket på Konstakademin belägen på Fredsgatan 12 samt varit anställd av franska företag.
Nu går flyttlasset till Malmköping. För en månad sedan blev Pär Asker ny ägare av Malmköpings Wärdshus tillsammans med sin fru Lena Fredriksson Asker. Hennes syster Liselott Fredriksson Thol kommer också vara med i verksamheten.
– Jag och min fru har länge drömt om att driva något ställe på landsbygden och har letat efter ett bed and breakfast eller en näringsfastighet. Vi fick se att det här fanns och när vi kom hit tyckte vi att det var jättetrevligt, säger Pär Asker.
Den första juli sker tillträdet, innan dess ska hela fastigheten få sig en ordentlig översyn. De nya ägarna planerar att dra igång såväl restaurang- konferens-, som hotellverksamhet.
– Vissa delar är lite eftersatta, så som hotelldelen. Där ska vi renovera toaletterna och badrummen och göra det rent och snyggt, säger Pär Asker.
Att få Malmköpings Wärdshus att gå runt är en utmaning, det är Pär Asker väl medveten om efter att ha läst på om de senaste årens ägarbyten. Han är tydlig med vad som krävs för att det ska fungera.
– Utsökt mat är nummer ett. Vi ska lyfta köket ordentligt så att folk blir nöjda och glada. Sedan gäller det att ha trevligt bemötande och aktiviteter för trakten.
Luncher på vardagar och även helger är grunden i verksamheten. Det planeras även för kvällsöppet i viss mån och i nedre plan ska det vara pub med musik- och poesiaftnar. Övre plan i stora huset är till stor del tänkt för uthyrning för bland annat konferenser, bröllop och fester.
– Vi ska göra ett försök att kicka igång Malmköpings Wärdshus på alla sätt och få det stora huset att blomstra, säger Pär Asker.