Nya lägenheter - men inte för alla åldrar

Vid Vallsundsvägen vill bostadsföretaget Bovieran bygga ett 55+ boende. Om 3,5 år kan här finnas nya bostadsrätter.

19 november 2019 18:13

Det har dukats upp ett litet fikabord ute på den stora gräsytan vid Vallsundsvägen, i närheten av Ramdalsskolan. I folkmun har området kallats cirkusplatsen och spår finns kvar av de ringar av asfalt som funnits här. På 80-talet användes de som start- och landningsbana för modellflygplan.

Nu är det dock påtagligt nöjda representanter från kommunen som samlats kring fikabordet. Planerna på ett 55 + boende presenteras, och trots att det är en lång väg av beslut kvar innan spaden kan sättas i jorden, så är kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S), tämligen säker på att det hela kommer att bli av. Närmast är det kommunstyrelsen som ska fatta beslut om markanvisning i slutet av november.

– Jag har inte några tveksamheter kring att det kommer att bli ett ja från kommunstyrelsen, säger hon.

Om alla beslut och tillstånd går företaget Bovierans väg och om tillräckligt många över 55 år tecknar sig för en bostadsrättslägenhet här, kan det hela stå klart för inflytt om 3,5 år.

Bovieran bygger lägenhetshus för äldre och är kända för att ha vinterträdgårdar i anslutning till dem. Bland annat finns ett sådant hus i Oppeby i Nyköping.

– Beroende på hur försäljningen går vill vi bygga antingen ett hus med 36 lägenheter eller ett med 54. Det finns plats för båda alternativen, säger Jeanette Öhman som är affärsutvecklare på Bovieran.

Även om projektet långt ifrån är klart, har det varit på tal länge.

– Redan 2012, 2013 hade jag den första kontakten med Bovieran och visade till olika platser, säger Fredriksson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Alexis