Förvånande säker världsorkester

Att det kom 300 till Amazon i Flen var kanske inte så konstigt med 20 personer på scen. Förvåningen låg snarare i att det var bra.

20 januari 2016 15:15

Musik som integrationsprojekt kan resultera i lite av varje, nämligen. Välvilja får ibland gå före kvalitet. Men de unga sångarna höll hög klass och backades av ett tight storband som såg ut att innehålla många musiklärare och veteraner som basisten Amir Mohamed Amed och oudspelaren Milad Bahi.

Kristi Myheolin från Albanien drog en ballad som hade platsat i vilken som helst av tv:s talangtävlingar och bjöd på ett riktigt litet gåshudsögonblick med "Byssan Lull" på svenska, gripande allvarligt. Så blir det välkända nytt.

Emilia Utter hade också en bärande roll. Hennes framförande av Grace Jones gamla hit "I've seen that face before " (Libertango) var en av höjdpunkterna och lyftes ytterligare av Hassan Said Ali från Syrien med sin intensiva arabiska rap/recitation.

Dessutom stormade ett balkanblåsband in mot slutet med ringdansare och allt. Stämningen hade inte kunnat bli högre. Projekt- och orkesterledaren Lutte Berg har nog alla möjligheter att sälja in det här integrationsprojektet till sommarens festivaler.

På denna provkonsert räckte repertoaren en dryg halvtimme, och ett förband av unga från kulturskola och fritidsgård såg till att det blev en helkväll. Även gruppen 0157 - med sin egenhändigt skrivna låt om Flen blev ett minne som hängde kvar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa