I veckan gick en enkät ut till tusentalet föräldrar, och hittills har ett 100-tal svarat.
– Nära 80 procent har svarat att de kan tänka sig att låta sitt barn gå hos oss. Jag trodde att intresse fanns, men att det skulle vara så stort vågade jag inte tro, säger Ann Larsson, rektor på Enskilda gymnasiet.
Planen för att utöka "Enskilda" med en högstadieskola är ännu in sin linda.
– Vi måste ha vår ansökan till Skolinspektionen klar senast 31 januari. Sedan kan det ta upp emot ett år innan vi får svar. Innan dess ska också Nyköpings kommun ha yttrat sig, säger Ann Larsson.
Om Skolinspektionen ger klartecken blir det en skola för 210-230 elever, fördelade på två klasser i varje årskurs, med start läsåret 2018-2019. Till en början tas elever i årskurs 6–8 emot, för att senare utökas till 6–9.
Varför vill ni starta en ny skola?
– Tanken har funnits länge. Vi brinner för att ge elever kunskap och framtidstro, och de får goda resultat i vårt gymnasium. Vi tror att vårt arbetssätt kan få yngre barn att växa och utvecklas på samma sätt.
En nystartad skola inverkar på antalet elever på andra skolor. Men Ann Larsson tror att den behövs.
– Det är ju en liten skola vi vill starta, och Nyköping växer.
Antagningen ska ske genom kösystem, på samma sätt som till andra grundskolor.
– Det blir en skola där alla kan mötas, oavsett bakgrund och kunskapsnivå. Tanken är att eleverna ska bli väl rustade inför gymnasievalet, oavsett om de väljer att gå vidare till vårt eget gymnasium eller något annat, säger Ann Larsson.
Var den nya skolan ska ligga är inte bestämt.
– Men det blir troligen i en befintlig fastighet i centrala Nyköping.
Någon exakt kostnadskalkyl finns ännu inte för den tilltänkta satsningen.
– Det är alltid en ekonomisk risk att starta en ny skola. Men tanken är inte att tjäna pengar, utan att bidra med den erfarenhet vi fått under de 13 år vi drivit gymnasium.
Enligt Ann Larsson kommer ett 15-tal lärare att behöva nyanställas om den nya skolan blir verklighet.