Musik på julen ett måste för Mello-Anna

När Anna Bergendahl firar jul är det mycket mat, släkt och musik - men det är inte nödvändigtvis julmusik som spelas.

9 december 2019 13:59

Sångfågeln från Nyköping – som Anna Bergendahl kom att kallas efter sin medverkan i tv-programmet Idol 2008 – har ett fullspäckat schema när tidningen når henne.

Turnen Stjärnklart, där Anna Bergendahl medverkar, pågår fram till helgen före julafton och för inte så länge sedan släpptes nyheten att hon ställer upp i melodifestivalen 2020.

Med julen kommer i stället lugnet. Som vanligt firar Anna Bergendahl helgen tillsammans med släkten, vartannat år i Sörmland och vart annat hos sambons föräldrar i Umeå.

–  Det brukar bli mycket matlagning, massor med mat och massor av tid i köket tillsammans. Annars har vi inte så där väldigt tydliga traditioner. Vi tar det lite som det kommer, säger hon.

Musiken då? Har den någon plats när ni firar jul?

–  Absolut, den är jätteviktig. Min sambo spelar också gitarr, så vi brukar spela tillsammans. Alla brukar vara med och sjunga.

När det kommer till musik beskriver Anna Bergendahl sin pappa som en vinylfantast. Så det blir en hel del musik från grammofon också. Även om det spelas julmusik så dominerar den inte. I stället brukar det ligga soul och gospel på tallriken.

Jesus Christ Superstar ett mer eller mindre stående inslag och Anna Bergendahl brukar tävla mot sin pappa och se vem som kommer ihåg störst del av texten.

– Så det kommer med en del Jesus i alla fall. Vi är inte religiösa i familjen men kanske lite spirituella, säger Anna Bergendahl.

Annas julmusiktips

The First Noel – Emmylou Harris

Merry Christmas Baby – Rod Stewart, CeeLo Green

Christmas Lights – Coldplay

O Holy Night – Tracy Chapman

Christmas Duel – The Hives, Cindy Lauper 

Happy New Year – ABBA

Winter Song – Sara Bareilles, Ingrid Michaelson

Snart kommer änglarna att landa – Ulf Lundell

Heaven On Their Minds – Zubin Varla

Hallelujah – Ebba Forsberg

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Roger Sundberg