Ola Nordqvist slutar som socialchef

Efter ett och ett halvt år som socialchef i Katrineholms kommun säger Ola Nordqvist upp sig. Han säger att orsaken är hälsoskäl.

22 mars 2019 12:58

Ola Nordqvist började som socialchef i september 2017. Utöver att ha arbetat som avdelningschef på socialförvaltningen i Flen har han många års erfarenhet från socialförvaltningen i Katrineholm. Nu säger han upp sig på grund av hälsoskäl.

– Det är ett beslut som växt fram under en tid. Jag har trivts väldigt bra även om vi haft väldigt många utmaningar när det gäller ekonomin. Men jag känner att min hälsa sätter stopp och har tagit beslutet att det får gå före.

I samband med att kommunen lade ut sitt bokslut i dagarna sade kommunstyrelsens ordförande, Göran Dahlström (S), att socialtjänsten var en av förvaltningarna som skulle få stora sparkrav under 2019. Ola Nordqvist säger att det inte har varit en del i hans beslut. Han tycker att han fått bra uppbackning från kommunledningen i sin roll som socialchef.

– Jag tycker det finns en förståelse för vår verksamhet och att vi har utmaningar med högt försörjningsstöd, placeringskostnader och sådana saker.

Enligt Ola Nordqvist finns det framförallt tre huvudområden som socialförvaltningen måste ta hänsyn till i besparingskraven.

– Dels är det lagstiftningen, sedan är det brukarna och klienternas behov. Det tredje är naturligtvis att vi ska sträva efter att ha en budget i balans. Ibland är det svårt att få ekvationen att gå ihop.

I nuläget har Ola Nordqvist inga konkreta planer på något annat arbete.

– Det jag behöver först och främst är att se över hälsan och ladda batterierna. Sedan får jag ta beslut om hur jag ska gå vidare.

Han säger att han lämnar en socialförvaltning där personalen har hög kompetens och arbetar som ett lag.

– Det tacksamma med jobbet är att man ser att man gör skillnad för människor. De får en egen försörjning, lämnar missbruk och kriminalitet bakom sig. Det är något jag tar med mig när jag slutar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Järup

Ämnen du kan följa