Den mordmisstänkta Eskilstunakvinnan drev sitt bolag – ett familjehemsbolag – tillsammans med en kollega. Nu kämpar hon för att ta tillbaka företaget, så att det kan avvecklas enligt planerna.
– Jag har aldrig ens tänkt tanken att någon skulle kunna gå in och ta mitt bolag, jag är en rookie i det här, säger Eskilstunakvinnans exkollega.
I september häktades den 41-åriga Eskilstunakvinnan, som nu är 42 år, misstänkt för mord på sin far och mordförsök på sin mor. Föräldraparet attackerades i sin sommarstuga utanför Arboga den 3 augusti 2016. Sedan dess sitter 42-åringen häktad, i likhet med hennes då 18-årige sambo – även han misstänkt för samma brott.
42-åringens exkollega berättar nu för tidningen att hon sade upp bekantskapen med Eskilstunakvinnan. Detta efter att två flyktingpojkar berättat i Eskilstuna-Kuriren att de utnyttjats sexuellt av Eskilstunakvinnan. Sexbrottet utreddes men lades ner och kvinnan friades från misstankar.
Under hösten tog den mordmisstänkta kvinnans tidigare partner kontakt med advokaten Peter Eklund för att få hjälp med att avveckla företaget. Vid en extra bolagsstämma, där exkollegan genom fullmakt även företrädde den häktade Eskilstunakvinnan, togs beslutet att företaget skulle likvideras. Papper om likvidering skulle sedan skickas in till Bolagsverket via Peter Eklund.
– Innan allt var klart fick exkollegan (reds.ändr.) ett samtal från banken om att en figur stod där och skulle ta ut 700 000 kronor från företagets konto, berättar Peter Eklund.
Banken fattade misstanke om att det var något som inte stod rätt till och ringde exkollegan. Efter händelsen gjorde både exkollegan och banken varsin polisanmälan. Av denna framgår att 22-åringen försvann från banken så fort han förstod att banken tillkallat vakter. Han misstänks nu för bedrägeriförsök och urkundsförfalskning.
Kort före händelsen på banken hade exkollegan fått ett meddelande från Bolagsverket om en ändring i bolagsordningen.
– Jag tänkte ”vad skönt, då är det klart”, för jag trodde att det handlade om likvideringen, säger exkollegan.
Men ändringen hade inte alls hade med likvideringen att göra. I stället skulle det visa sig att 22-åringen, som kommer från en mindre ort i Sverige, hade tagit över familjehemsföretaget.
– Nu är det ett elände att försöka backa det här, säger Peter Eklund.
Helt utan underskrift från de två kvinnorna kunde 22-åringen ändra informationen hos Bolagsverket, ta bort kvinnorna som styrelseledamöter och ersätta dem med sitt eget namn både i styrelsen och som firmatecknare. Tillsammans med en 48-årig man utgör han nu styrelsen i familjehemsbolaget.
När Eskilstuna-Kuriren går igenom 22-åringens samtliga styrelseuppdrag visar det sig att han även är firmatecknare för ett bolag där den omskrivna så kallade Bunkerläkaren tidigare var firmatecknaren. Bunkerläkaren avtjänar just nu ett tioårigt fängelsestraff efter att han i fjol dömdes för människorov. Ändringen i hans bolag gjordes också av 22-åringen i början av januari i år – endast tio minuter innan 22-åringen skrev sig själv som firmatecknare för kvinnornas företag.
Båda kvinnorna har nu lämnat in protester till Bolagsverket där de motsätter sig bolagsändringen. Därefter har 22-åringen å sin sida lämnat in en protest mot kvinnornas protester.
– Det värsta är att jag inte är firmatecknare längre, så jag får inte veta någonting, säger exkollegan.
– Däremot är aktieportföljen intakt, säger Peter Eklund.
När det gäller den så kallade Bunkerläkarens företag så har en protest inkommit från en revisor som skrevs in i företaget i samband med att ändringen av firmatecknare gjordes. Revisorn skriver i sin protest att han inte känner styrelseledamöterna och att han blivit invald i bolaget utan sin vetskap.