Förutom stämmoförhandlingar bjöds de cirka 140 deltagarna på mingel, musik och afterwork med lokala tilltugg. Klubban svingades av Göran Hogestadh, ordförande i Styrelsekademien Mälardalen.
Affärsplanen har tagits fram i bred samverkan med företrädare för kommunen, näringslivet och andra organisationer. Arbetet inleddes 2015 då 17 aktörer skrev en avsiktsförklaring om att ge Eskilstuna nya verktyg för att tillsammans utveckla näringslivet.
‒Affärsplan Eskilstuna är mötesplatsen där näringsliv och kommunen möts och faktiskt går i armkrok och tar i hand på att vi omfamnar framtiden ihop, säger Mattias Rossköld, näringslivsdirektör vid Eskilstuna kommun.
Affärsplanen har två mål. Det första är att skapa ungefär 7000 nya jobb i kommunen till år 2030. Det andra målet är att ungdomsarbetslösheten i Eskilstuna ska vara lägre än rikssnittet år 2022.
‒Det tror vi att vi kan fixa, säger Anna Harryson, projektledare för Affärsplan Eskilstuna.
Affärsplan Eskilstuna tar avstamp i megatrenden med digitalisering och automatisering. Det andra fokusområdet är organisk tillväxt. Vid stämman beslutades också om fyra nya arbetsgrupper.
‒Ett framgångsrikt näringsliv förutsätter både tillväxt och lönsamhet, men också kompetens, arbetskraft, samarbete och tillit, säger Anna Harryson.
Arbetsgruppen för digitalisering och automatisering av tjänstesektorn har Joacim Scott från SEB och Mia Forslöf från Eventool som sammankallande.
‒Det är hårt ställda mål. Här krävs det att vi tänker till gemensamt för att det ska hända, säger Joacim Scott.
Helena Nilsson från Evry och Veronica Eriksson från Framtida Assistans är sammankallande för arbetsgruppen digitalisering av vård och omsorg.
Jonas Eriksson, PQ Projektledning, och Kimona Boussard, Tovatt, är sammankallande i arbetsgruppen organisk tillväxt.
‒För mig är det viktigt att höja Eskilstuna lite mer, säger Kimona Boussard.
Hon tycker att det är viktigt att åstadkomma ett klimat i staden som gör att studenter vill stanna kvar i Eskilstuna efter att de har avslutat sina studier.
‒Att vi på något sätt utnyttjar den resursen, säger Kimona Boussard.
Ett fjärde arbetsområde är industrin. Det redan befintliga MITC, som sysslar med industriutveckling, har fått ansvar för det området.