– Jag föddes som nummer fem i en barnaskara på åtta i Borsökna, berättar han. Redan när jag var 8 år började jag sälja tidningar på söndagarna, mest för att få ihop pengar för att kunna gå och se någon matinéfilm då och då. Senare blev jag springpojke i Borsökna handel som fanns på den tiden fram tills jag var 15 år.
Efter det har Putte provat på många olika yrken; bland annat som bagare, sågverksarbetare och direkt efter lumpen som sjöman.
– Det är från tiden på sjön jag har bland de finaste reseminnena när jag nu blickar tillbaka, fortsätter Putte. När vi var i Indiska Oceanen, passerade Suezkanalen, Panamakanalen med mera. Det var verkligen en nyttig start i livet, att som ung bo och arbeta på en båt och få träffa så många olika folkslag, se hur fattigt det var i Afrika bland annat. Då uppskattade man ännu mer livet när man kom tillbaka till Sverige igen.
Efter det arbetade Putte främst som byggnadsarbetare, men kroppen sa i från och i 40-årsåldern fick han sätta sig på skolbänken igen och utbilda sig till byggnadsingenjör. De sista 17 åren innan pensioneringen arbetade han som byggnadsinspektör på Eskilstuna kommun.
När det gäller idrott så har Putte simmat en hel del hos ESS, Eskilstuna simsällskap.
– Jag har ju alltid bott nära Borsöknasjön, så simning var naturligt att syssla med. En del fotboll i Triangeln blev det också, senare badminton och tennis.
I dag håller Putte igång med bordtennis två dagar i veckan i Munktellarenan tillsammans med andra pigga pensionärer, 70-90 åringar.
Andra intressen?
– Trädgårdsskötsel och korsordslösning gillar jag.
Trädgården i Borsökna är stor och rejäl och det syns att Carlssons tillbringar mycket tid i den, för den är mycket välskött.
Du har alltså bott nästan hela livet i Borsökna?
– Ja, förutom tiotalet år som nygift. Huset på Hultvägen där vi bor nu byggde vi 1968.
Hur ser familjen ut?
– Min fru Wally och jag har varit gifta i 55 år, vi har tre vuxna barn, barnbarn och framöver också barnbarnsbarn på väg.
Hur ska du fira?
– Jag har firat så många jämna födelsedagar med kalas, så den här gången är vi bortresta och firar ingenting hemma.