Bluegrassfest på Teater Klämman

Den 2 juni startar en musikfest på Teater Klämman i Mellösa som håller på hela helgen. Från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag kan musikälskare njuta till fullo av att sommaren är här.

Övrigt2017-06-01 14:55

Bakom evenemanget står paret som driver Teater Klämman – Anne Öster och Janne Öster.

‒Anledningen till att vi gör det är här är för att många som älskar den här musikstilen har hört av sig och efterfrågat den. De berättade att det saknades en festival i juni varje år och då beslutade vi oss helt enkelt för att dra ihop en, säger Anne Öster.

Festivalen kommer att ha sju konserter, varav sex på Klämman och en i Mellösa kyrka, jam för alla musiker som vill och även workshops i kontrabas och gitarr.

‒Konserterna här kommer att vara utomhus om vädret tillåter. På vår tomt har vi plats för 200 personer varav 150 av de platserna är under tält. Annars har vi 100 platser inne på Klämman, säger Anne Öster och fortsätter:

‒Många som köpt biljetter har faktiskt gjort det för workshopsen som kommer hållas. De som lär ut några av världens bästa bluegrassmusiker.

Banden som kommer att spela är Echoes & Rhymes, Sons of Navarone, Hillfilles, Fornication, Lureena och Håga Valley string band. Hälften killar och hälften tjejer.

‒Sons of Navarone är det största bandet som kommer och de är ifrån Holland och Belgien. De har faktiskt vunnit pris för att vara det bästa bluegrassbandet i Europa, berättar Anne Öster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om