Casanostra öppnar restaurang i Torshälla

Casanostra är en av de nya restauranger som kommer att etablera sig i Maxfasts fastighet på Eskilstunavägen 34 i Torshälla.

Ali Kanat och Salih Tas på Casanostra startar snart sin tredje restaurang på Eskilstunavägen i Torshälla.

Ali Kanat och Salih Tas på Casanostra startar snart sin tredje restaurang på Eskilstunavägen i Torshälla.

Foto:

Övrigt2017-05-21 12:04

‒Jag tror att just den byggnaden kommer att bli en av Eskilstunas populäraste samlingspunkter när det gäller snabbmat. Därför har vi valt att etablera oss där, säger Ali Kanat på Casanostra.

Han menar att Eskilstunavägen 34 är på väg att bli kommunens nya food court.

‒Det finns ett bra hamburgerställe. Spice 'n Rice kommer att köra asiatiskt. Sedan kommer vi in med italienskt. Man konkurrerar inte med varandra. Man bidrar till varandra.

Casanostra öppnade sin första restaurang i Tunafors i Eskilstuna 2015. I vintras startades en andra restaurang i Kungsör. Restaurangen i Torshälla blir den tredje.

‒Vi kommer förhoppningsvis att öppna i augusti-september. Vi tror på vårt koncept. Vi vill växa, säger Ali Kanat.

Restaurangen kommer att servera lite finare pizzor och pasta.

‒Vi kommer att drygt 100 sittplatser där. Det kommer att vara mycket från det italienska köket, säger Ali Kanat på Casanostra.

Casanostra drivs av Ali Kanat med familj. Restaurangen i Torshälla beräknas sysselsätta cirka sex personer.

‒Det är ett bra affärsläge när det gäller mat. Lunchen kommer att vara jättebra eftersom vi ligger nära Volvo och Outokumpu. Vi ligger nära Västerleden och stora bostadsområden i Torshälla och Slagsta. Parkeringsmöjligheterna är jättebra.

Enligt Ali Kanat har restaurangen i Tunafors flest gäster på sommaren.

‒Tunafors är lite mer av ett sommarställe. Därför tycker vi att vi behöver ett ställe som är året runt i Eskilstuna.

Restaurangen i Torshälla blir 250 kvadratmeter stor. Det kommer att finnas möjlighet att ha en uteservering utomhus.

‒Det kommer inte att vara aktuellt i år eftersom vi kommer att öppna när säsongen är slut.

Pizzorna som tillagas i den nya restaurangen kommer att gräddas i över 400 graders värme.

‒Pizza är fin mat - bara man tillagar den rätt. Allt från tomatsåsen till degen och själva fyllningen är jätteviktigt. Vår deg består av en mjölblandning som får jäsa i minst i 2-3 dagar. Det sätter smak på maten.

Gästerna som vill äta pasta kommer först att få välja pastasås och sedan pastasort. Det kommer att finnas 8-10 pastasåser och 4-5 olika pastasorter, bland annat penne och linguine.

‒Sedan kokar vi upp såsen och tillagar pastan på en gång, säger Ali Kanat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om