Daniel Herdegen behövde en ny hobby, han hade precis blivit pappa och att åka runt i världen och besöka festivaler och konserter var inte längre hållbart.
‒Jag är en rastlös person och att inte ha någon hobby kändes tråkigt. Då läste jag någonstans om att brygga eget öl och fastnade direkt. Jag insåg snabbt att man kunde grotta ner sig ordentligt i det här.
Vi står i en lokal i centrala Eskilstuna där Daniel för lite drygt ett år sedan färdigställde sitt första egna lilla bryggeri. Fem år har gått sedan han läste den där artikeln om att brygga själv och började experimentera i köket med två femliterskastruller.
‒Det var jättekul! Jag gick och tänkte hela dagarna på hur jag skulle göra och när jag sedan köpte ett bryggverk för 20 liter blev det smidigare och ännu roligare.
I en garderob stod bryggverket, en kyl och hinkar innan Daniel för två år sedan bestämde sig för att satsa. Han tog ett banklån, hyrde in sig på bryggeriet Jackdawn i Uppsala och i februari förra året gick drömmen i uppfyllelse – Daniel fick ut sin första öl för försäljning på krogar i bland annat Eskilstuna, Stockholm, Göteborg och Malmö.
‒Att sälja öl kommersiellt var en liten dröm jag hade redan när jag stod där med kastrullerna i köket, tanken har alltid funnits där.
Den första kommersiella ölen var en saison aprikosöl som Daniel fick inspiration till vid frukostbordet.
‒Jag satt och funderade på vad jag skulle smaksätta ölen med samtidigt som jag matade dottern med aprikosyoghurt, det är ofta slumpen som gör att det blir bra.
I mars förra året flyttade han sin hobby Facebook och Instagram.