I dag presenteras den flygande regnbågstamarinen, pansarlejonet, polleonten, korralpaddan och kaninfanten.
De kallas för digidjur och har sina egna platser och inhägnader i parken. Med hjälp av en app kan man se djuren i sin smartphone eller padda. AR-tekniken som används kallas också för förstärkt verklighet och innebär att 3D-djuren uppfattas som en del av den verkliga världen.
‒Det bygger på samma teknik som Pokemon Go men är mer integrerande. När man klickar på skärmen gör de olika saker, och det går bland annat att hålla i djuren och ta ett foto på sig själv tillsammans med dem, säger Marie De Colli
Djuren är fantasidjur från framtiden som alla har fått anpassa sig efter evolutionen.
‒Kaninfantens ursprung är den afrikanska elefanten som är hårt drabbad av tjuvjakt. För att anpassa sig till hotet från tjuvjakten har evolutionen gjort så att den har blivit liten som en kanin och den har fått kaninens snabbhet, säger Marie De Colli.
Parken zoo är den första djurparken i Sverige som har digitala 3D-djur.
‒Vi har efterforskat lite och tror att vi inte bara är först i Sverige, utan också först i världen. Jag tror att barnen kommer tycka om de nya digidjuren, men de vuxna kommer nog också tycka att det är kul. Man får ju i gång fantasin, säger Marie De Colli.
Vad gör man om man inte har en smartphone eller padda med sig?
‒Det finns ju såklart folk som inte har det, och vi i personalen kommer att kunna hjälpa till i sådana fall och ha med oss plattor eller smartphones som vi kan visa djuren i, säger Marie De Colli.