Ingen av de fyra lokala bryggarna tog dock hem något av de många priser som delades ut.
Det här var den 25:e upplagan av SM i hembrygd öl. De senaste året har intresset ökat explosionsartat.
Varför tror du, Jonas Carlfjord?
- Dels ligger det lite i tiden med närproducerat, men också att vi blivit mer och mer medvetna och vill veta vad det är vi stoppar i oss.
Jonas Carlfjord själv serverade öl med tappkran från en elgitarr! En "Gabba, gabba hey", en mörk, modern lager med lite lägre alkoholhalt, 4,5 volymprocent.
- Jag hade 38 liter med mig, men de var slut på några timmar, berättar han.
- Med min öl vill jag också visa att det går att brygga väldigt god öl, utan att den är stå alkoholstark.
- Se er omkring bland besökarna. Här är det ingen som är full, man dricker öl för att det är gott, inte för att bli berusad.
Enligt projektledaren Anna Jerdén, Eskilstuna Ölkultur, som hade ett 40-tal ölkulturella vänner som funktionärer på plats under dagen, twittrade också Eskilstunapolisen om att det var en mycket lugn tillställning trots så mycket folk och så mycket servering av öl.