Ekborgen rustas upp

Flens IF renoverar. Till sommaren räknar föreningen med att de nya lokalerna på Ekborgen ska vara färdigställda. ‒Det kommer bli vårt nya hem, säger ordförande Patrick Breslin.

Flens IF:s ordförande Patrick Breslin och kassör Tomas Frisö.

Flens IF:s ordförande Patrick Breslin och kassör Tomas Frisö.

Foto:

Övrigt2017-02-23 14:23

Plast hänger över dörrarna och gipsskivor ligger lite här och där. Genom korridoren går Patrick Breslin och Tomas Frisö i klubbhuset på Ekborgen. De visar båda stolt upp de stora planerna för lokalerna.

‒Här ska det vara kök, här ett duschrum och hela det här rummet blir en relaxavdelning, berättar Tomas Frisö som är kassör i föreningen, med handen på en stor jacuzzi och Patrick Breslin fyller på:

‒För några år sedan var det här ett riktigt råtthål, det gick inte att vara här. Men nu kommer det att bli något helt annat.

Den idylliska idrottsplatsen Ekborgen har på snart 30 år inte fått sig ett ansiktslyft.

‒Om jag inte missminner mig var det under slutet av 70- eller början av 80-talet som man renoverade de här lokalerna. Det var under klubbens storhetstid, när vi spelade i division två, förklarar Tomas Frisö.

Flens IF hade under 2016 ett tufft år ekonomiskt, med ett inbrott och med medlemmar som inte hade råd att betala avgift blev budgeten liten. Ombyggnationen av lokalerna har varit möjligt via ett samarbete med Arbetsförmedlingen.

‒Det har hittills varit ett bra samarbete, det hade inte vart möjligt utan Arbetsförmedlingen och de krafterna från oss i föreningen, säger Patrick Breslin och fortsätter:

‒Hittills har det gått på ungefär 750000 kronor och det är väldigt mycket pengar för en förening i vår storlek.

Kassören och ordförande berättar att planerna är att få färdigt lokalerna till maj.

‒Vi siktar på det men det är en del kvar att göra. Vi har byggt om precis allt på insidan - det är ett väldigt ambitiöst projekt, säger Patrick Breslin.

Utöver Flens IF kommer flera andra föreningar att använda lokalerna: Flens bouleförening, Träffpunkt bron och Civilförsvarets ungdomsförbund för att nämna några.

‒Den här platsen kan bli ett hem för alla de föreningarna, inte minst för de som spelar fotboll hos oss. Vi är många, över 200 medlemmar och några fler som vi tar emot i vår verksamhet men har svårt att betala, säger ordföranden.

Hur kommer den nya Ekborgen påverka Flens IF?

‒För oss blir det ett hem. Hammarvallen är helt fantastisk men Ekborgen är vårt eget. Sen kommer andra föreningar också gynnas av platsen och det leder till samarbete som är väldigt viktigt för alla föreningar i kommunen, säger Patrick Breslin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om