Att utforska det pedagogiska verktyg som elevdatorerna faktiskt är, är ett syfte. Att lära sig att plugga smartare ett annat. Samtidigt ökar tryggheten på skolan när elever från olika årskurser samarbetar. Så summerar läraren Sylvia Rojek det temaarbete som årskurs 7–9 har samlats kring under hösten.
‒Vi kommer att fortsätta att jobba så här över årskursgränserna. Det skapar trygghet och trivsel om fler lär känna varandra. Det bidrar till att ingen ska behöva känna sig ensam på skolan, säger hon.
Under två dagar i september spred eleverna i de tre årskurserna ut sig på skolan i smågrupper. Tillsammans tittade de på Resultatet syns på skolans Facebook-sida, där flera av de filmer som eleverna har skapat nu läggs upp.
‒Mitt tips är att gå och lägga sig tidigt. Jag börjar skolan klockan 8 och går upp klockan 7. Att gå och lägga sig vid 10 är lagom då, allt efter 10 är för sent, säger Albin Aro Rydén som "oftast" lever som han lär.
Tanken är att de olika presentationsteknikerna nu ska kunna användas i andra sammanhang i skolan, exempelvis när skolarbeten ska redovisas.
[facebook url="https://www.facebook.com/akerskolan/videos/906028242889055/" width="auto"]
[facebook url="https://www.facebook.com/akerskolan/videos/909176492574230/" width="auto"]
[facebook url="https://www.facebook.com/akerskolan/videos/915950668563479/" width="auto"]