För de flesta, inklusive mig själv, är det en befrielse att han nu döms. Att vårt rättssamhälle fungerar när det värsta hänt.
För mig känns det också extra viktigt att en person som dödat en journalist i tjänst straffas.
Förra året dödades 65 journalister under sin tjänsteutövning enligt Reportrar utan gränsers årliga sammanställning. Siffran är lägre än på länge, den lägsta på 14 år, men en förklaring är att de flesta journalisterna har lämnat länder som Syrien, Libyen och Jemen.
En av dessa 65 är Kim Wall som dödades i Peter Madsens ubåt när hon följde med honom ut för att göra ett reportage.
Hennes fall är ovanligt på många sätt. De flesta journalister dödas i länder som Syrien och Mexiko. Jag känner inte till någon svensk journalist som dödats i Europa i modern tid. Däremot har flera dödats på utlandsuppdrag, senast Nils Horner 2014 i Afghanistans huvudstad Kabul.
I många fall var det deras uppdrag som gjorde att de hamnade i skottgluggen, de skulle tystas. I Kim Walls fall finns det inget som tyder på att det var hennes arbete i sig som ledde till hennes död. Hon hamnade i stället, till synes slumpmässigt, i en mördares väg.
Jag ryser av obehag vid tanken. För mig, och säkert många kollegor, är tanken på att vara med om något obehagligt eller till och med farligt i tjänsten inte särskilt långt borta. Vi är många journalister som varit i potentiellt farliga situationer.
2016 undersökte TU, Tidningsutgivarna, hur många journalister som blivit utsatta för hat och hot. 33 procent svarade ja.
Jag tror att de flesta av oss varit ute på jobb och känt: "Här ska jag nog inte vara". Själv har jag en gång varit ute på en intervju och först efteråt fått reda på att mannen jag intervjuat var dömd för flera grova våldsbrott. Jag har hotats och trakasserats.
När jag började som journalist åkte vi på jobb efter eget huvud, det fanns inga mobiler och ofta visste varken jag eller min chef var våra kollegor var.
Numera arbetar vi inte så. Långt före Kim Walls död tvingades redaktionerna tänka strategiskt och förebyggande kring arbetsmiljö och säkerhet för medarbetarna. Besök av hotfulla kriminella gäng inne på redaktionen och dödshot via social medier har gjort att vi arbetar på ett annat sätt i dag, på gott och ont.
I dag vet vi alltid var varje enskild journalist är hela tiden. Kim Wall, som var van vid att bevaka oroshärdar och korruption i världen, hade också tänkt till kring sin säkerhet. Hennes anhöriga och kollegor visste var hon var och vad hon gjorde.
Tyvärr hjälpte inte det.