På tisdag är det våffeldagen. Ni har ju smygöppnat och serverar våfflor på helgerna. Har du något bra tips för att få dem extra goda?
– Salt är viktigt för att få den rätta smaken och så använder vi bakpulver för att de ska bli extra frasiga.
Och fyllningen? Någon ny som du tycker att man kan prova?
– Ja, man kan göra våra matiga fyllningar som blir som lunch i stället för dessert: en med baconröra som vi kallar Hamnvåfflan, en med getost, valnötter och honung som heter Ostravåfflan och så Moravåfflan som innehåller rom, räkor, rödlök och gräddfil.
Vilken säljer bäst?
– Den traditionella dessertvåfflan med hjortronsylt och glass eller jordgubbssylt och grädde.
När öppnar ni för säsongen?
– Till Valborg.
Något nytt för i år?
– Ja, vi har anställt en kock så det blir en ny meny. Dessutom ska vi hyra ut ett litet boende i Tegelslagarstugan.