Fanny har gillat att laga mat ända från det att hon var liten. Bilderna från den tiden visar en liten tjej som nästan alltid håller på med något i köket – leker med grönsaker, skär och hackar eller diskar.
Numera lagar Fanny mat till sina två barn och man och det går inte en vecka utan att kompisarna också får smaka av hennes matlagningskonst som stavas LCHF, (Low carb high fat).
– Många tror att man ska vräka i sig bacon och dricka grädde när man följer LCHF-kost. Jag gillar inte ens bacon och det behöver verkligen inte vara så att man bara äter fet mat. Jag använder mycket grönsaker och kompletterar med ostar och serverar alltid en god sås till maten. Det ska vara smakrikt, fräscht, hälsosamt och billigt. Mat får kosta pengar men jag handlar alltid billigt och letar efter extrapris.
Fanny började inte med LCHF-mat för att gå ned i vikt. Hon hade ända sedan tonåren haft en krånglande mage och fått diagnosen IBS (irritable bowel syndrome, irriterad tarm). När första barnet Sixten föddes för tre år sedan var det mycket snack om lågkolhydratkost och Fanny bestämde sig för att testa det.
– Jag kapade kolhydraterna direkt, slutade med socker och stärkelserik mat som bröd, pasta, ris och potatis. Magbesvären försvann helt och jag blev dessutom snabbt av med mina gravidkilon.
Att Fanny startade ett Instagramkonto och en matblogg berodde mest på att kompisarna ville ha hennes recept.
– "Hur gjorde du det här", "Har du något recept"? frågade de alltid när de hade ätit upp maten. Men jag följer aldrig recept, utan blir inspirerad att laga när jag ser en bild och rubrik på en rätt. Sen gör jag något liknande själv.
Fannys man, Zarko, vars största intresse är webben och som jobbar som webbredaktör på resebolaget Apollo, såg direkt ingången till att förena sina och Fannys intressen. I dag har han hand om tekniken, analyserna och allt bakom kulisserna medan Fanny lagar mat, fotar och skriver recepten.
– Hela familjen är involverad, vår dotter Betty, som är sex månader, står för underhållningen, Sixten, tre år, hjälper till i köket och provsmakar och Zarko titulerar sig som online manager (haha...). Det här handlar om ett brinnande intresse.
USA brukar alltid vara före Sverige när det gäller nya trender men LCHF-hypen har nyligen börjat få fäste där, vilket Fanny har fått bevis på genom Instagram och matbloggen.
– Jag får många kommentarer och flera har också mejlat personligen och sagt att mina bilder och recept är fantastiska och inspirerande. En kvinna skrev att jag hade förändrat hennes syn på vad LCHF är. Det känns roligt att kunna dela med mig av all den mat som bara funnits i mitt huvud eller som familjen och vännerna har blivit serverade.