Färdigbakat för Annas i Marielund

Det lilla röda torpet som fick White guides kaféjury på fall kommer inte längre sprida doften av nybakat över Marielund. Herrgårdens nya ägare har andra planer för det som i dag är Annas hembageri.

Anna och Robert Schweiz ser fördelar med att ha verksamheten samlad i centrala Mariefred.

Anna och Robert Schweiz ser fördelar med att ha verksamheten samlad i centrala Mariefred.

Foto:

Övrigt2017-04-07 15:02

Annas hembageri lämnar Marielundsviken. Det var där detaljplanen anges området som en kulturhistoriskt värdefull miljö, vilket exploatören måste ta hänsyn till. Något beslut om bygg- eller rivningslov har ännu inte fattats. Olle Rex berättar att företaget hoppas på att få klartecken i början av sommaren så att arbetet kan börja till hösten. Byggtiden planeras sedan till två år.

Vattenskadan bedöms vara svår att åtgärda. Anna och Robert Schweitz hade två år kvar på sitt hyreskontrakt för bageriet i Marielund. Vattenskadan i kombination med den nya ägarens planer för området resulterade i en ekonomisk uppgörelse – och beskedet att bageriet upphör på sin ursprungliga plats.

‒Den miljön, att sitta under ekarna i en allé till en gammal herrgård och fika, går inte att få någon annanstans. Det är inte heller något vi eftersträvar. Vi får bära med oss minnet av Marielund som en pärla och fortsätta göra våra grejer men på Hammarvägen i stället, säger Robert Schweitz.

I maj kommer bageriet i Marielund ha öppet under en enda dag, då Mariefredsbor och andra är välkomna att ta farväl. Den som delar med sig av något som kan föras in i en minnesbok bjuds på fika som tack.

Tidningen har sökt företrädare för Marielundsviken 2 AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!