Längst ner på skolan, i vad som kan uppfattas som källaren, sitter ett gäng elever koncentrerade. Det är bara killar och de går igenom dagens läxa i fysik.
‒Vi inleder varje lektion med en läxa på vad vi lärde oss förra lektionen, säger läraren Carina Wigardt som är lärare i matte och naturvetenskap.
När alla är färdiga börjar dagens lektion. De ska prata om temperaturer och hur olika material hanterar värme och kyla. Carina Wigardt drar pinnar med elevernas namn för att se vems tur det är att läsa högt för sina kamrater.
Hela klassen är inte samlad, de är uppdelade i två för att alla ska kunna laborera under fysiken. En av eleverna är David Lahall, 14 år, han håller på att montera en modellbåt.
‒När den är färdig ska den kunna röra sig på vatten. Vi ska bygga en motor som sedan får ett batteri, säger han.
David Lahalls favoritämnen är idrott och spanska, ämnen som går hand i hand med hans framtidsdrömmar.
‒Min största dröm är att bli fotbollsproffs, att spela i FC Barcelona.
Hans klasskamrat Linus Nordlöf, 14 år, har inte riktigt kunnat bestämma sig om sina framtidsdrömmar.
‒Min syster läser restaurang på gymnasiet, det lät roligt men hon säger att det kan vara väldigt stressigt, så jag vet inte riktigt, säger han.
Vad är det bästa med er skola?
‒Att alla känner alla och det är väldigt lugnt, säger Linus Nordlöf.
‒Sen är maten väldigt god, fyller David Lahall i med.
Flens kristna skola har inga egna lokaler att tillaga mat i. Istället har det under åren blivit flera olika kök i kommunen som har fått tillbereda maten åt dem. Skolan har inte heller idrottshall eller slöjdsal, utan de hyrs av Löten- och Söderskolan.
Michael Lahall är rektör för skolan sedan två år tillbaka. Utöver det är han även lärare i slöjd, musik och idrott.
Vad är unikt med den här skolan?
‒Man hör betydligt mindre svordomar här än på en annan skola. Men först och främst bygger vi på en kristen värdegrund, att alla människor är lika värda. En tanke som givetvis finns inom all skolverksamhet men kanske inte som uttalat kristen, säger Michael Lahall och fortsätter:
‒Vi har tio minuters morgonsamling varje dag då vi läser något från bibeln och ber en bön med elever. Sedan har vi kristendomslektion en gång i veckan som ingår i ämnet religionskunskap.
Trots att det är en kristen skola är inte alla troende.
‒Självklart är alla välkomna att studera här oavsett trosuppfattning. Alla lärare är troende i vår verksamhet, men det innebär inte att vi tvingar på eleverna en religion.
Hur är det att vara en friskola i centrala Flen?
‒Vi är en liten skola och ser oss som ett komplement till de kommunala verksamheterna. Valfrihet är bra och det behövs. Sedan kommer det utmaningar med att vara en liten skola - elevhälsan till exempel är något som har varit svårt för oss. Det är flera kompetenser som ska finnas inom verksamheten, kurator, skolsköterska, skolpsykolog för att nämnda några, som vi fått tagit hjälp från en skola i Nyköping och en i Norrköping för att tillfredsställa.
Ute på skolgården leker barnen, några från förskolan Duvan tillsammans med äldre elever. Skolgården har fått ett uppsving efter att kommunen byggde promenadslingan längs vattnet som rinner utanför.
‒Det var en fin invigning där några av våra elever fick delta genom att gå Luciatåg. Det var väldigt bra och roligt att vi fick vara en del av kommunens arbete.