Demonstrationen, som har sin grund i skådespelaren Morgan Allings inititiativ #krokaarm, gick av stapeln i Flen på torsdagskvällen.
Att kroka arm startade på facebook av skådisen efter ett långt inlägg om Morgan Allings egna upplevelser som ung, då han fick bevittna våld mot sin egen mamma i hemmet:
"Jag låg under en säng och såg min mamma bli misshandlad sönder och samman. Dagen efter satt hon med blåtiror och skoja bort det:
- Se på mig Morgan, jag har så stora blåklockor att man kan sälja mig i en blomsteraffär.
Jag skrattade inte."
Den 26 mars uppmanade han sina följare att kroka arm och stå upp mot våldet:
"Nu krokar vi arm! Hur många av mina manliga följare är trötta på att se våra medsystrar kämpa ensamma mot övergrepp av alla de former."
Ungdoms- och kvinnojouren Malva var inte sena på bollen och med sig fick de flera av initiativtagarna bakom "Flen säger nej till våld" att ställa upp på armkrokning i Flens centrum.
Omkring 100 personer samlades på torsdagskvällen vid Ica i Flen. Unga och gamla, politiker och medborgare.
– Det började med Flen säger nej till våld och sedan när dokumentären om Josefin Nilsson kom och bland annat Morgan Alling, Alexander Karim och flera andra uppmärksammade att vi skulle kroka arm mot våldet så tänkte vi att Flen också kan kroka arm, säger Maria, en av Malvas volontärer.
– Vi hoppas att vi lyckas uppmärksamma att det fortfarande sker våld mot kvinnor och mot män i nära relationer, men också att den här tystnadskulturen slutar. Det finns hjälp att få och vi måste prata om det, säger Malin.
Ander Berglöv (S), kommunalråd i Flen, höll ett tal innan armkrokningen började. Han uttryckte en besvikelse över att problemen finns och han uppmanade främst män att ta diskussionen kring våldet, om så vid fikat, lunchen eller i omklädningsrummen.
– Jag vet ärligt talat inte om det finns något mer omanligt, än att vara så svag i sitt beteendemönster och ta till våld som maktutövning mot sina nära och kära, sa Anders Berglöv (S) under sitt tal.