Kin Kitchen kommer att ligga i ena ändan av den stora byggnaden på Eskilstunavägen 34 som inrymmer flera kommersiella lokaler. I den andra ändan av byggnaden huserar restaurangen Hamburgerbruket. Det finns även ett gym i fastigheten som ägs av Maxfast Eskilstuna AB.
Kin Kitchen är ett nytt koncept i Spice 'n Rice-kedjan som i dag har restauranger i bland annat Eskilstuna, Växjö, Skövde, Borås, Linköping och Karlstad. Kedjan befinner sig i en expansiv fas och kommer i sommar även att öppna en snabbmatsrestaurang i Halmstad.
Den befintliga Spice 'n Rice-restaurangen i Eskilstuna ligger på Kungsgatan 6. Restaurangen, som har 50 sittplatser, har funnits i tre år.
‒Den går bra. Vi har precis haft rekordomsättning i februari, säger ägaren Andy Tran.
De sju befintliga Spice 'n Rice-restaurangerna är snabbmatsrestauranger. Det kommer även den nya restaurangen i Torshälla att vara. Till skillnad från Spice 'n Rice kommer Kin Kitchen även att ha en buffé och alkoholservering.
‒Vi vill att våra kunder ska kunna njuta av varierande mat. Vår buffé kommer att innehålla tio olika varmrätter med sushi och sallader, säger Andy Tran.
‒Den kommer att heta Kin Kitchen eftersom vi inte vill att folk ska förväxla den här restaurangen med Spice 'n Rice fast food.
Varför gör ni den här etableringen?
‒Det är hårdare och hårdare konkurrens inom thai fast food och take away. Nu för tiden är 8 av 10 nystartade asiatiska restauranger fast food. Vi har tänkt att vi ska bryta den trenden. Vi ska kunna ge våra kunder möjligheten att sitta i en lite bättre restaurang och njuta av stämningen och den goda maten i stället för att allt bara ska gå snabbt.
‒Vi har planer att fortsätta på det här spåret och starta fler Kin Kitchen.
Lokalen är 370 kvadratmeter stor. Kin Kitchen kommer att ha drygt 100 sittplatser.
‒Vi räknar med att åtta personer kommer att jobba här till att börja med, säger Andy Tran.
Restaurangen kommer även att ha en uteservering med 40-50 sittplatser sommartid.
‒Vi har räknat med en total investering här på 5 miljoner kronor. Vi ska bygga upp restaurangen i en helt tom lokal. Då blir det en högre kostnad än om man tar över ett färdigt ställe.
Orsaken till att man valde att starta Kin Kitchen i Torshälla var att man hittade en lagom stor lokal där. Närheten till Eskilstunavägen har också spelat in.
‒Drygt 14 000 bilar passerar här varje dag. Det här är ett jättebra ställe att satsa på. Det finns gott om parkeringsplatser. Jag tror att det blir ett mycket bra alternativ för de boende i närområdet. Torshällas befolkning uppgår till drygt 8 000 personer. Sedan har du Glömsta, Måsta och Slagsta. På andra sidan har du Lundby.
Kin Kitchen kommer att ha minst två till restauranger som grannar i fastigheten i form av Hamburgerbruket och Casanostra.
‒Vi konkurrerar inte direkt med varandra. Däremot kompletterar vi varandra, säger Andy Tran.