Gängmedlemmar åtalas för nya narkotikabrott

En 27-åring och en 23-åring åtalas nu för narkotikabrott, efter att ha sålt hasch i Eskilstuna. Båda männen har pekats ut som delaktiga i förra sommarens gängkrig. En uppgörelse som enligt polisen handlade om makten över Eskilstunas narkotikamarknad.

Övrigt2013-06-19 16:04

23-åringen stoppades i slutet av maj, efter att ha tagits på bar gärning vid en narkotikaaffär av polisens narkotikaspanare. Spanarna såg hur han sålde hasch från sin bil, som stod parkerad utanför Björktorpsskolan i Eskilstuna. Han stoppades några minuter efter affären och kan, enligt åklagare, knytas till cirka 20 gram hasch som förvarades i bilen.

27-åringen befann sig aldrig på platsen. Han kom till polisstationen frivilligt, några dagar efter att 23-åringen gripits. Han uppgav då att narkotikan var hans.

Både 27-åringen och 23-åringen är välkända av polisen sedan tidigare. 27-åringen har enligt polisen varit aktiv i flera kriminella nätverk i Eskilstuna och polisen har spanat på honom sedan förra sommarens gängkrig.

23-åringen är lillebror till den gängledare som skadades i den första uppgörelsen utanför Rekarneskolan i slutet av juli 2012. 23-åringen skadades själv vid samma tillfälle. Polisen tror att skottlossningarna på Eskilstunas gator handlar om olika gäng som gör upp om narkotikamarknaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om