Han besökte det drabbade säteriet och träffade också lantbrukaren Claes Roempke, som visade honom runt på ägorna.
Efter besöket var kriminologen GW Persson starkt kritisk till hur Sörmlandspolisen hanterat ärendet.
Enligt Roempke kom polisen till gården ett och ett halvt dygn efter att stölden anmälts. Man säkrade då däckspår som fanns i snön, men värdet av de spåren ifrågasatte Persson.
– Att säkra däckspår efter ett och ett halvt dygn är inte så imponerande. Vägen har plogats och flera bilar har åkt på vägen, så värdet av det är nog minst sagt tveksamt, slog han fast.
Han beräknade själv att de stulna nötkreaturen skulle vara värda minst en och en halv miljon kronor när de styckats och sålts, vilket gjorde den till den största köttstölden någonsin i Sverige. Men han ifrågasatte också polisen utredningsarbete i allmänhet.
– Polisen borde ju prioritera det här fallet. Ytterst få stölder kommer att inträffa i Sörmland under det närmaste året som når upp till de värdena.
– Och har man dessutom som jobb att vara polis så borde man bli vansinnigt intresserad av att lösa ett sådant här spektakulärt fall. Det handlar ju inte om någon vanlig fickstöld.
Han passade också på att ge lite tips på hur polisen skulle kunna gå vidare med fallet.
– Jag skulle ha kastat mig över slakterierna, det är en såpass begränsad krets som du måste kontakta och försöka nysta upp fallet den vägen. Men innan det skulle jag kontrollera mobiltrafiken i området, säger kriminologen och fortsätter:
– Den här gården ligger ganska avsides och jag vet precis vilken mast som man kopplats upp mot om man varit i närheten. Jag har svårt att tro att det inte förekommit några samtal under de fem timmar som stölden tagit. Kanske man kan finna något att dra i den vägen.