Det är Mikael Arvidsson, tillförordnad verksamhetschef på gatuavdelningen i Eskilstuna kommun och hans kollega arbetsledaren Christian Falk som yttrar orden.
Sedan det senaste omslaget i vädret, som inträffade i slutet av förra veckan då först ett ymnigt snöfall övergick i regn och sedan frös slasket snabbt till morgonen därpå har det varit ganska otacksamt att ägna sig åt halkbekämpning.
– Vi har isrivare som vi kan sätta in, men dessa kan vi inte sätta in var som helst, säger Mikael Arvidsson. Sätter vi in dem på gång- och cykelvägar lär det bli mycket att reparera i vår.
Nästan allt som finns i maskinparken på gatuavdelningen är i rörelse, eller inne på en snabb service.
– Det finns de som varit i den här branschen i snart 40 år som vittnar att man aldrig sett något liknande som det som inträffade i förra veckan, säger Christian Falk. Extremt väder är nästan bara förnamnet.
Sand och grus som satts in och läggs ovanpå isen blir inte så effektivt eftersom det i sin tur glider undan och blir liggande i de eventuella spår som finns i istäcket.
Nu ska vädret på nytt slå om och bjuda på en eller annan enstaka plusgrad igen och då får både sanden och gruset en chans att etablera sig på den smältande isen.
Det är inte utan att många som jobbar med halkbekämpning större delen av vintern längtar efter det där utlovade väderomslaget.
Och samtidigt kör man i skytteltrafik för att försöka hålla en nivå på sand och grus på de tre depåer som finns i Eskilstuna och de två som finns i Torshälla.
– Det går åt mycket grus just nu, säger Mikael Arvidsson.
Nu påminner personalen på Eskilstunas gatuavdelning att gärna lasta en hink full med grus för att sanda hemmavid. Men låt det hela gärna stanna vid en hink.
Några har bevittnat hur folk kört fram sina bilar med påkopplade släpkärror och börjat lassa på av den sand och det grus som finns i depåerna.
– Då stiger risken att gruset tar slut.