Det finns drag av självförebråelser hos de flesta som tvingas uppsöka akuten under de dagar som superhalka råder.
– De flesta öppnar med att säga orden: Jag skulle ju bara... gå ut och hämta tidningen eller något annat, och så hinner de ta tre steg på isbanan och sedan far de omkull.
Nu tar sjukvården höjd för att halkolyckorna snart anländer, och flera läkare är beredda att gå över och förstärka ortopedavdelningen, och remittera patienter till röntgen.
För även om meteorologer varnar och förklarar att det råder en klass ett-varning i stora delar av Götaland och Svealand så verkar det som om ganska många är beredda att chansa på en kortare utflykt. Eller måste chansa eftersom de har en hund i behov av rastning eller eftersom de har en arbetsplats som förväntar sig att man infinner sig i alla väder.
Om folk i allmänhet blivit klokare och mer förutseende, och använder sig av broddar på skor, eller till och med kängor med inbyggda dubbar, så märks det inte så ofta på en akutmottagning.
– Det kan jag inte säga att det gör.
Vanligaste skador bland de som kommer in med skador på ena underarmsbenet.
– Man tar emot sig reflexmässigt och då är det risk för att radiusbenet går av, eller benen i handen.
Bland de lite äldre patienterna är det risk för höftfrakturer och det är lite mer komplicerat.
En allmän varning är på sin plats speciellt vid en tidpunkt som denna.
– Alla måste vara vaksamma när vädret uppträder på det här sättet, slutar Anna Bonnevier, som har all förståelse för att snöröjningen inte hinner med att sätta in halkbekämpning överallt.
Det är inte säkert att plogning eller sandning hjälper. Allra helst inte när vädret slår om från minus och snöfall till plusgrader och regn. Och sedan kallt på nytt.