Barg betyder löv på persiska. Restaurangen serverar många persiska varmrätter.
– Vi använder mycket saffran. Vi använder specialkryddor, specialgrönsaker. Allting kommer från Iran, berättar ägaren Thomas Fawad.
Barg är enligt Thomas Fawad den första persiska restaurangen i Sörmland. På menyn finns till exempel den persiska klassikern Ghorme Sabzi som består av nötkött, persilja, gräslök, koriander, körvel, kidneybönor, saffran och ris. En annan typiskt persisk maträtt är Qabile.
– Det bor 5 000-6 000 människor från Iran och Afghanistan i Eskilstuna. Jag tänkte också att svenskar kan få smaka på vår mat. Det är en ny grej för svenskar.
Restaurangen erbjuder förutom den persiska maten även à la carte, pastarätter, sallader, kebabrätter och hamburgermeny.
– Jag blandar lite grann. Fredagar och lördagar har vi öppet till klockan tre på natten. När det till exempel kommer gäster mellan klockan tolv och tre på natten vill de inte ha något ris. Jag tänkte att då är det bättre att man har lite fast food.
I lokalen på Rademachergatan låg tidigare Best Fried Chicken, BFC. Thomas Fawad har fixat till lokalen med bland annat nya stolar och bord. Inne i restaurangen finns 24 sittplatser. Utanför finns det plats för 30 matgäster sommartid.
Thomas Fawad driver restaurangen tillsammans med sin fru Salomat Uripova. Thomas kusin Omary Mawludin finns också med i verksamheten. Thomas Fawad är född i Afghanistan. Salomat Uripova kommer från Tadzjikistan.
2010 kom Thomas Fawad till Sverige. Han har studerat på Gourmetakademien i Eskilstuna och arbetat på stora restauranger i Stockholm och Sundsvall. Han har även jobbat lite på Grappa i Eskilstuna. Han har utbildat sig till undersköterska och arbetat på kirurgen och inom hemtjänsten. Sedan fem år är han kontaktperson på kommunen.
Thomas Fawad har nyligen slutat jobbet på hemtjänsten för att satsa på den egna restaurangen. Han uppskattar friheten som egen företagare.
– Det finns ingen över mig som bestämmer, säger han.