Har lärt sig matlagning – nu vill han bli brandman

När utbildningen till kock på hotell- och restaurangprogrammet på Rinman var över upptäckte Emil Pettersson att det kanske inte riktigt var vad han ville bli.
– Jag gillar mat och ville lära mig laga, men väl på skolan var det inte lika kul. Det är svårt att välja rätt linje när man är tonåring.

Övrigt2010-10-02 06:30

Därför jobbar Emil Pettersson nu med något helt annat. På ett distributionslager för alkohol i Nacka, Liquid Services.

– Visst är det lite jobbigt att pendla, det blir långa dagar. Vi är några som åker tillsammans.

Men Emil är förstås glad för att som 20-åring ha jobb – om än inte fast – och han har ett annat mål i sikte.

– Jag ska försöka komma in på utbildningen till brandman i vår.

Emil Pettersson föddes i Gävle, men när han bara var några år gammal kom familjen till Kvicksund och senare till Eskilstuna. Han har gått grundskolan på Skiftingehus.

Har du idrottat under uppväxten?
– Ja, jag har spelat fotboll. I Kvicksund, Jäder, Hällby och City. Men jag har slutat nu.

Emil går i stället på gym fyra gånger i veckan för att hålla igång.

Gillar du Eskilstuna?
– Ja, det är väl inget fel på stan och kompisar finns det gott om.

– Men det är en lite stökigt med mycket tjafs och bråk som man märker av även om man inte själv är inblandad.

Hur känns det att fylla 20?

– Det är ett steg närmare vuxenlivet. Det är både skönt och oskönt. Det största som händer är att man får gå på systemet.

Har du någon dröm?
– Just nu är det att bli brandman, få ett fast jobb och flytta hemifrån.

Vad gör du om 10 år?
– Jobbar som brandman och har förhoppningsvis familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om