Do Tank är ett koncept som bland andra Mälardalens högskola och Munktell Science Park kört vid ett antal tillfällen. Allra första workshopen var i december 2010.
Den här gången hade man fått uppdrag från Falbygdens energi och Göteborgs energi att hitta idéer som kunde lämnas in som bidrag till en pågående tävling som de har utannonserat.
- Det blev ett otroligt bra evenemang med nio olika personer där alla i princip inte hade samarbetat med varandra innan. De delades in i tre grupper som fick coachning av Anders Wikström från högskolan. Det häftigaste av allt var resultatet - att det kom ut tre helt olika idéer, säger Olle Dierks som ansvarar för Open Innovation på Munktell Science Park.
Vad idéerna handlar om är förstås hemligt eftersom de nu kommer att skickas in till den nämnda tävlingen.
- Vi kommer att ha idéworkshops inom det här konceptet två gånger till i år, säger Olle Dierks och fortsätter:
- Konceptet med att samla folk från olika håll fungerar verkligen. Det kan vara någon företagare från science park, någon forskare från MDH, en tatuerare, en dagisfröken, en biolog och så vidare. Det viktiga är att man har olika bakgrund och erfarenheter. Maximalt bör en sådan här workshop samla 15 personer som delas upp i mindre team som idéspånar med en coach - även detta efter en viss metod.
Huruvida Eskilstunas tre bidrag står sig i konkurrensen bland andra inskickade bidrag får framtiden utvisa.
Innovationsövning ledde till tävlingsbidrag
På onsdagen gick evenemanget Do Tank av stapeln på Munktell Science Park i Eskilstuna. Här tussades nio personer ihop från olika håll och med olika bakgrund. Uppdraget: att hitta en lösning på ett verkligt problem från två energibolag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!