Jacob Walter drar till Kanada för att spela hockey

Ett år efter studenten och några jobb senare. För några månader bestämde sig Jacob Walter att pröva lyckan på andra sidan Atlanten. På fredag morgon börjar hans äventyr i staden Temiscaming, Kanada.

Jacob Walter ser mest fram emot att spela hemmamatcherna med sin nya klubb Temiscaming Titans.

Jacob Walter ser mest fram emot att spela hemmamatcherna med sin nya klubb Temiscaming Titans.

Foto:

Övrigt2017-08-16 18:08

Jacob Walter och en vän satt för några månader sedan och tittade runt på kanadensiska hockeyklubbar som sökte spelare till den kommande säsongen. Snart märkte de att det var många som sökte och att det fanns ett intresse för internationella spelare.

‒Ser man på svenska klubbar så är det inte många alls som har utländska spelare. Men bara den jag ska till har sex svenska spelare plus folk från Island och Frankrike, det är vanligare där helt enkelt, säger Jacob Walter.

Ansökan om att spela för klubben fick snabbt ett svar och till det kom även flera intressenter och hörde av sig.

‒Flera andra klubbar hörde också av sig och berättade om just deras klubb, tillslut var det nog fem som hörde av sig till oss, berättar han.

Temiscaming Titans heter laget som Jacob Walter från och med nästa vecka kommer att spela för, en juniorklubb på elitnivå i Kanada. Klubben kommer stå för alla kostnaden inom sporten och boendet får han själv stå för.

‒Det är en bra klubb men det är ingen proffsnivå. Det är fortfarande juniorer som spelar men en stor skillnad är att det är väldigt mycket folk, jämfört med här, som kollar på matcherna, säger han.

Temiscaming som staden dit Jacob Walter flyttar till ligger i Quebec. 2000 personer bor där och när det vankas för juniorhockey kommer nästan hälften av invånarna och kollar.

‒850 personer kommer och kollar på matcherna, det är en annan kultur där.

Det som Jacob Walter ser fram emot mest med resan är den första matchen.

‒Det ska bli mäktigt att spela inför så mycket publik, säger han.

Tanken är nu att han ska spela fram tills i maj, men det är inte skrivit i sten.

‒Kompisar från gymnasiet har gjort liknande resor och några har stannat längre. Är man tillräckligt duktig så kanske man blir kvar ett tag - det får vi se, säger Jacob Walter.

Att bli hockeyproffs är inte målsättningen för Malmköpingssonen, målet är att utvecklas.

‒Med tre träningar om dagen framöver så kommer man förhoppningsvis utvecklas, sedan får vi se vad det hela tar mig. Jag såg det lite som sista chansen innan jag blir senior om några år. I vilket fall som helst kommer det här att bli ett äventyr.

Från Malmköping

Namn: Jacob Walter

Ålder: 19

Klubb: Katrineholm HF och snart Temiscaming Titans

Favoritklubb: Pittsburgh Penguins

Position: Back

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om