Johan Nordling kvar i USA – men SAS hjälper sonen i familjen hem

39-åriga Johan Nordling från Strängnäs ligger i koma på ett sjukhus i USA efter en allvarlig motocrossolycka den 11 oktober. Hans familj kämpar för att få hem honom. Nu gör flygbolaget SAS ett undantag från sina egna regler, för att hjälpa familjens son att komma hem till Sverige.

Övrigt2017-10-19 18:04

Tidningen har tidigare berättat om att ambulansflyget från USA skulle kosta familjen drygt en miljon kronor, eftersom det saknade en kompletterande försäkring som krävdes vid utövandet av sporten.

Johan Nordlings vänner har startat en insamling och har hittills fått in omkring 400 000 kronor. Målet är att han ska transporteras hem så snart hans sjukdomstillstånd tillåter det.

‒Det är verkligen fint att människor engagerar sig så mycket. Alla pengar kommer att behövas, säger Fredrik Nola, en av Johan Nordlings släktingar.

Det ser inte ljust ut.

På torsdagsförmiddagen var läget för den skadade Strängnäsbon oförändrat.

‒Han ligger fortfarande i koma och det ser inte ljust ut, säger Fredrik Nola.

På plats i USA vid olyckstillfället fanns Johan Nordlings sambo och hennes son. När flygbiljetterna bokades var hemresan planerad till den 28 oktober. Sambon vill nu stanna kvar, men sonen behöver komma hem till Sverige igen. Fredrik Nola har jagat resebyrån och flygbolaget SAS för att byta namn på Johan Nordlings hemresebiljett så att en annan vuxen släkting kan resa hem med barnet. Men hittills har han inte lyckats.

‒Jag har förklarat situationen och hoppades att SAS skulle tycka att det var bra goodwill-reklam att hjälpa till, nu när familjens ekonomiska situation är så svår. Men jag har fått nej till svar, säger han.

På SAS hemsida står det att det går bra att ändra namn på biljetten fram till en timme före avgång, mot en avgift. Det gäller dock bara tills det att resan påbörjats, och eftersom Johan Nordling redan rest till USA kan inte namnet på returbiljetten bytas ut.

Men när tidningen når SAS på torsdagseftermiddagen kommer företaget med ett glädjande besked.

‒Personalen har följt de regler som finns. Men nu har vi har sett artiklarna om vad som har hänt och vi ska göra ett undantag och försöka hjälpa familjen, säger Fredrik Henriksson, SAS presschef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!