Tennislivet började med att han fick ett tennisracket av sin fru Ingegerd i början av 50-talet. Då var det ännu ganska långt till dess att tennis skulle bli den folksport som den var kanske främst under 80-talet.
– Banan var under nedläggning. Så jag åtog mig att ta hand om den. Efter ett par år hade tennisklubben ett par hundra medlemmar.
Uppsving för klubben
Tillsammans med Roy Betsholtz har han lärt ut grunderna till säkert ett par tre hundra tennisspelare genom åren. Som mest blomstrande var föreningen under den svenska tennissens verkliga storhetstid på 80-talet. Själv spelade Karl-Axel Karlsson på distriktsnivå i Sörmland mellan 1953 och 1991.
Det var också året då han gick i pension efter lång och trogen tjänst hos Elmo, där han hade börjat som konstruktör redan 1949.
– Men från 1953 åkte jag runt i Sverige och sålde specialutformade motorer till kunder. Det hände att jag fick rita till ändringar på plats ute hos kunden, efter deras önskemål.
Yrkeslivet har också gett Karl-Axel Karlsson mycket i fritidslivet som han fortfarande har glädje av.
– Vi är ett gäng Elmoveteraner som träffas en gång i kvartalet där vi bland annat diskuterar hur företaget sköts i dag.
Det var också genom Elmo som han kom till Mollösund på Orust, där han har tillbringat många semesterveckor.
– Företaget ägde ett hus som de anställda fick hyra. Och på senare år har min dotter hyrt den gamla skolan i Mollösund, så på så sätt får jag en möjlighet att fortfarande komma dit.