I slutet av 1970-talet flyttade paret till vad som i folkmun kallas "Sågvägen". Namnet kommer från att det tidigare legat ett gammalt ångsågverk en bit längre ner på vägen som leder ner mot Mälaren.
Området har nyligen byggts ut med fler hus och framöver kommer det att byggas ytterligare tio stycken villor.
– Kommunen har då döpt vår väg till det fullkomligt omöjliga namnet Skalla Hamnväg. Det är verkligen ett knepigt namn. Vägen bredvid heter dessutom redan Skallavägen, så det blir helt förvirrat, säger Lena Crafoord.
Noterbart är även att mäklaren som säljer de nya villorna som ska byggas, skriver ut det felaktiga namnet "Skallarhammarvägen" i annonsen.
– De tio familjerna som ska flytta hit kommer ju tro att de har en annan adress. Jag tycker det är lite komiskt hela situationen, säger Lena.
För ett par veckor sedan ringde paret efter ambulans, vilket skapade problem.
– Det tog ett bra tag att förklara så att personalen förstod vad vägen heter nu och var det ligger, säger hon.
Lena förtydligar att hon inte har några problem med att området i sig byggs ut.
– Det är kul med fler grannar och trevligt att det byggs. Men det är ett idiotiskt namn, varför kunde det inte bara få fortsätta heta Sågvägen? undrar hon.
Pernilla Alshouha, planadministratör på Strängnäs kommun, har svaren.
Hon förklarar att vägnamn med sågverksanknytning diskuterades inför beslutet som togs av kultur- och fritidsnämnden.
– Att knyta an till Skallaholmarna vid Mälaren föredrogs som ett mer unikt namn eftersom sågverk fanns på otaliga andra platser och inte särskiljer området lika mycket. Det ledde till förslaget att namnge vägen som leder ner mot vattnet till ”Skalla hamnväg”, säger Pernilla Alshouha.
Hur vanligt är det att kommunen byter namn på gator?
– Det är ganska ovanligt av säkerhetsskäl. Det tar ett tag innan namnbytet slår igenom i alla GPS:er och andra system. Det kan få förödande konsekvenser om till exempel ambulansen inte hittar till rätt platser i tid, säger hon.
Det var precis vad som hände för de boende för ett tag sedan, vad tänker du om det?
– I det här fallet tyckte kommunen inte att de boendes argument var starkt nog för att behålla det gamla namnet. Beslutet har varit välgrundat och återspeglar resultatet av en kulturhistorisk utredning, säger Pernilla Alshouha.