Landsbygdsministern besökte Blaxta vingård

Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) gjorde under onsdagen ett besök i Flens kommun. Stoppet blev på Blaxsta vingård där ministern träffade kommunala politiker och företrädare inom Södermanlands näringsliv.

Sven-Erik Bucht (S) lyssnade till vingårdens ägare Göran Amnegård när han berättade om sin verksamhet.

Sven-Erik Bucht (S) lyssnade till vingårdens ägare Göran Amnegård när han berättade om sin verksamhet.

Foto:

Övrigt2017-03-22 05:30

Under våren är landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) på Sverigeresa och kommer under den att besöka alla länen i landet.

‒Visionen är att besöka samtliga län och så många kommuner som möjligt. Det här är det 43:e stoppet, säger Sven-Erik Bucht.

Tidigare under dagen besökte ministern en handelsträdgård utanför Katrineholm och vid lunch besökte vingården Blaxta.

‒Syftet med resan är att komma ut och lyssna på invånarna. Man kan inte bara sitta i Stockholm och besluta saker utan vi måste höra vilka problem och lösningar de som bor och arbetar på landsbygden har, säger han.

Efter sina tidigare stopp berättar landsbygdsministern att det är återkommande problem som de han träffar lyfter fram.

‒Bredbandet är återkommande och det är därför vår regering har avsatt över 4 miljarder till bredbandsutbyggnad på landsbygden. Alla ska ha tillgång till bredband, säger han.

Ministern lyfter även jobbsituationen och möjligheten att bygga på vackra platser som återkommande samtalspunkter.

Sven-Erik Bucht tycker att tidigare regeringar har försummat landsbygden.

‒Regeringar innan den nuvarande, oavsett färg, har försakat landsbygden. Den nuvarande har nu i stället fullt fokus på den, säger han.

Andra som deltog vid besöket på vingården är kommunalrådet i Flen Jan-Erik Larsson (S) och kommunalrådet i Eskilstuna Jimmy Jansson (S). Icke politiska aktörer som medverkade var företrädare för föreningen Sörmlands matkluster.

‒Sörmland är långt fram när det kommer till matfrågan och Sörmlands matkluster har jag varit i kontakt med vid tidigare tillfälle. Sörmland ligger verkligen i framkant i den frågan, säger Sven-Erik Bucht.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!