Middagstips: Krämig indisk daal med syrlig yoghurt

Med härliga dofter från kanel, spiskummin och curry tar denna rätt med dig på en smakrik resa till det indiska köket. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Med härliga dofter från kanel, spiskummin och curry tar denna rätt med dig på en smakrik resa till det indiska köket. Styling: Katarina Bellman, Middagsfrid. Foto: Hanna Johansson, Middagsfrid.

Foto:

Övrigt2019-01-26 09:11

[fakta nr="1"]

[fakta nr="2"]

Ingredienser

4 portioner

200 g gul lök

1 zucchini

2 msk neutral olja

2 vitlöksklyftor

1 tsk kanel

½ tsk spiskummin

½ tsk ingefära

2 tsk curry

1 krm cayennepeppar

2 tsk paprikapulver

4 portioner valfritt ris

1 msk buljongpulver

200 g torkade röda linser

400 ml kokosmjölk

400 g hela tomater

70 g mangold

1½ dl matyoghurt

salt och svartpeppar

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om