Monarken kommer till Flen

På fredag kommer Eskilstunagruppen Monarken till Flen. Under kvällen kommer de att besöka Biliwi och medlemmarna utlovar en kväll utöver det vanliga.

Monarken under en spelning i Eskilstuna sensommaren 2015.

Monarken under en spelning i Eskilstuna sensommaren 2015.

Foto:

Övrigt2017-01-26 11:51

Rap-trion bildades 2010 av Åke Andersson, Sebastian Opava och Erik Wiberg. Sedan dess har de gjort åtaliga spelningar runt om i Sverige, bland annat på Bråvalla festivalen och Parkfestivalen i Eskilstuna med sin snabba rap till en dunkande klubbmusik.

‒Vanligtvist gör vi mellan tio och tolv spelningar per år. Men i år ser det redan ut att bli fler. Det här var en spontantbokning men det är oftast de här spelningarna, på små ställen, som är de absolut roligaste, säger Erik Wiberg.

2014 signade gruppen sitt första skivkontrakt med bolaget BMG och bytte sedan till Linc, ett underbolag till Sony music, under de bolagen har de släppt sex singlar och en EP, senaste "Nu vet du" släpptes i slutet av 2016.

‒Vi håller just nu på att jobba med tre olika låtar. De kommer släppas under våren. Sen får vi se vad det blir till hösten, kanske en ny EP, säger han.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vZW1iZWQuc3BvdGlmeS5jb20vP3VyaT1zcG90aWZ5OmFydGlzdDozRTJkb3J6N1NZd1gyVXduZW0xY3ZGIiB3aWR0aD0iMzAwIiBoZWlnaHQ9IjM4MCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93dHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4="]

När gruppen bytte till skivbolaget Linc letade de efter en ny medlem till banden, någon som ville skriva låtar. Efter en kort process hittade de en annan Eskilstunamusiker, Richard Lundh, som blev den fjärde medlemmen i Monarken.

‒Vi har känt honom länge och det kändes riktigt bra när han kom med. Tyvärr kommer han inte vara med på fredag, då han hade andra spelningar, säger Erik Wiberg och fortsätter:

‒Men när "Rille" (Richard Lundh) inte är med kör vi mer klubbanpassat. Mer ös helt enkelt. Det är ett sådant gigg vi river av på fredag.

Vad kan publiken förvänta sig?

Det kommer vara fullt ställ hela vägen. Vill man ut och dansa och festa blir det här något utöver det vanliga. Vi satsar högt och vi älskar den här typen av spelningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om