Det är matematikläraren Rickard Flodin på Skogstorpsskolan som står bakom yttrandet, och han anser nog att det är en ganska diplomatiskt formulerad ståndpunkt.
Han tycker att man måste pröva alternativa vägar om man nu vill göra allvar av målsättningen att alla elever ska nå sin potentiella maxnivå.
Tillsammans med kollegan Kristin Lundh på skolan tog man kontakt med Pär Nershed, som tagit fram ett nytt koncept han kallar Smartmatte, och sedan har det hela gått snabbt.
‒Nästan overkligt fort. Här står vi nu och testar den nya matematiken.
I går under förmiddagen genomförde Skogstorpsskolan den nya matteundervisning för alla nior, där man i olika grupper fick gå in och lösa uppgifter som bottnar i verkliga frågeställningar från verkliga arbetslivet.
Mannen bakom matematiken heter Pär Nershed och han slogs av idén redan för fem år sedan när han skulle försöka hjälpa sin egen dotter med en matteuppgift.
‒Det måste ju gå att utforma matten så man har nytta av att räkna, säger han.
‒Nu har vi testat i över 20 kommuner, mest hemmavid i kring Skåne, och nu alltså så långt norrut som i Örebro och Eskilstuna, och så här långt är responsen väldigt positiv.
Ett av företagen som medverkade på Skogstorpsskolan i går var Parken Zoo och ekonomichefen Matilda Frisk, som nog chockade en och annan elev genom att påstå att allt kan räknas ut med hjälp av matematiska beräkningar.
Alla fick själva pröva hållbarheten i hypotesen att godishjulets verksamhet är i allra högsta grad ekonomiskt föresvarbart.
En av eleverna, Oliver Thörngren, vill egentligen varken säga bu eller bä riktigt än. Det är för tidigt för det. Men bara en sådan detalj som att Smartmatte inte alltför mycket påminner om den gamla matten måste betraktas som klart lovande:
‒Jag har försökt få hjälp av mamma med den gamla matten, och hon kan inte heller... Och då är hon ändå revisor.