– Lite nervöst känns det, jag har aldrig varit på food truck tidigare, säger eleven Simon Filander medan han paketerar picklad rödlök och gurka.
– Men visst blir det kul också, tillägger han.
Vi träffade Simon Filander, några skolkamrater samt Jimmy Forzelius då gänget under torsdagen befann sig i restaurangköket på Campus.
Vid nio-tiden på fredagen anländer de till grannstaden några mil österut för att förena nytta med nöje.
– Vi förbereder 800 portioner, berättar Jimmy Forzelius.
– Det blir roligt att komma ut, framför allt för eleverna, resonerar han.
Det som serveras i bland annat tidningspapper från Strengnäs Tidning är en wrap bestående av grillad fläsksida, pickad rödlök och gurka, rostad lök, spetskål, stark majonnäs och egentillverkat tunnbröd.
– Fast food är supertrevligt, tycker Jimmy Forzelius med ett långvarigt förflutet på Edsbacka.
Culinary craft har gjort några offentliga framträdanden tidigare, under vårmarknaden i centrala Strängnäs och på korv och bröd-festivalen i Stallarholmen.
– Men för oss blir detta en ny presentationsteknik, berättar Forzelius.
Caroline Andersson fick ta hand om tunnbrödsdegen.
– Totalt 36 kilo. Jimmy är tydligen nöjd med mig som bagare, konstaterar hon.
Vad förväntar du dig av besöket i Mariefred?
– Det ska bli kul att träffa och prata med folk.
Alla elever som medverkar på NM i food truck gör det mot en viss ersättning (storleken beror på överskottet från försäljningen) men ställer också upp frivilligt.
– Jag har inte så mycket sommarjobb i år, därför tackade jag ja till NM, berättar Strängnästjejen Josefine Stridell.
Hur känns det inför helgen?
– Jättekul.
Finns det något som oroar?
– Ja, att grejerna inte ska räcka till.
Jimmy Forzelius har – av eget intresse – varit på två upplagor av NM i food truck.
– Det talas om totalt 12 000 besökare. Visst känns det fantastiskt och jättekul för oss att vara med där.
Vilken blir din uppgift förutom att leda arbetet?
– Jag kan hugga in på allt, grilla kött eller ta betalt ...
Mycket av maten förbereddes under fredagen.
– På plats blir det mer att bygga lego, säger Jimmy Forzelius.