Nobelt firande av väl utfört skolarbete

Söndag den 10 december är det Nobeldagen med internationell galamiddag i Stockholms stadshus. Redan på fredagen fick dock alla femteklassare på British Junior njuta av en guldkantad trerättersmeny och prisutdelning –allt med Nobeltema.

Läraren Kim Tuvgren serverar förrätten, en lite lyxigare mini-nachotallrik. Varmrätten var potatismuffins med fläskfilé, skysås och bearnaise och desserten bestod av chokladmousse med apelsinkompott och havreflarn. I Nobellunchen ingick även vals, vilket eleverna fått träna in på idrotten i höst. Foto: Privat

Läraren Kim Tuvgren serverar förrätten, en lite lyxigare mini-nachotallrik. Varmrätten var potatismuffins med fläskfilé, skysås och bearnaise och desserten bestod av chokladmousse med apelsinkompott och havreflarn. I Nobellunchen ingick även vals, vilket eleverna fått träna in på idrotten i höst. Foto: Privat

Foto:

Övrigt2017-12-08 19:47

Den speciella dagen var grädden på moset efter en hel termins skolarbete med Nobeltema i svenska, engelska, teknik, matematik och samhällsorienterade ämnen. Diplom och presentkort på en bokhandel delades ut för bland annat extra fina uppsatser om fredspriset, om hur man kan förhindra att fler blir barnsoldater och om världens bästa, sämsta eller mest oumbärliga uppfinningar.

Alla barn fick även göra en teknisk uppfinning och en skoljury utsåg en vinnare: En automatisk insulinpump vars uppfinnare fått sin inspiration från ett syskon med diabetes.

British Juniors Nobeltema genomfördes för sjätte året i rad och nära hundra femteklassare deltog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!