Nu finns nätverket för unga driftiga

Under tisdagskvällen var det premiär för Business Pleasure Movement, ett nytt nätverk för unga talanger. Personerna bakom nätverket är Sasan Shaba och Dan Lainio, som båda bloggar här på bizzen. De har fått med sig ytterligare en person, Malte Jansson. Trions vision är att de nu har sått ett frö till något som många unga har saknat.

Övrigt2012-02-01 11:14

Framöver vill de sprida konceptet även till andra städer som Västerås och Strängnäs. Men det startar först i Eskilstuna.

Under premiärkvällen delades de 50-talet unga som hade slutit upp på Munktell Science Park i fem olika grupper som fick spåna över vad nätverket ska vara till för och hur de vill att det ska fungera och utvecklas. Svaren kommer sedan att ställas samman och gå ut på remiss - till ungdomarna.
- Det blir vad vi gör det till. Men tanken uppstod i att vi tre saknade ett nätverk som samlar unga, driftiga personer från olika håll inom näringslivet. Andra nätverk är ofta så nischade.
Sasan jobbar på Mälardalens högskolas Idélab samt är föreningsaktiv inom fotboll samt arbetar i några styrelser, Dan jobbar på Ung Företagsamhet samt driver ett par egna företag och Malte driver också ett par företag, varav ett i fastighetsbranschen.
- Det ska vara unga personer, upp till 30 har vi satt som en gräns. Man ska ha vilja och driv att nätverka och skapa kontakter, förklarar Sasan.
Vid premiärträffen hade flera föredragshållare bjudits in, vilka alla gav varsin tårtbit i att våga göra något bra av sitt liv och yrkesliv.
Emre Gürler, som bland annat driver Africas Potential, har sett potentialen i små afrikanska byar där entreprenörskapet lyft människor.
- Jag har fått en helt annan syn på livet efter ha verkat i Afrika och mitt budskap till er unga är att - utgå från er själva, klipp bort människor som stjäl energi och gör det just ni vill. Våga dra i handbromsen och våga hoppa.
Eskilstuna kommunstyrelses ordförande, Jimmy Jansson (S), talade ur hjärtat att han är stolt över at se så många unga med driv samlas för en sådan här god gemensam sak.
- Jag lovar att hjälpa er på vägen att utföra mirakel. Ni är viktiga för Eskilstunas framtid, sa han bland annat.
Thomas Karlsson, vd för Munktell Science Park, var mycket nöjd över att premiären skedde just hos dem, eftersom det är i det huset som "allt" händer.
- Här inträffar många viktiga möten oavsett det är vid kaffeautomaten, i korridoren eller i sammanträdesrummet. Möten, som alltid leder till något.
Irja Bäckström, projektledare för Strängnäs Business Park samt aktiv i Styrelseakademien Mälardalen, talade om vikten av att nätverka - men också att vårda alla sina kontakter.
- Var tacksam över och se det som en ynnest att du får ta del av och kliva in i någon annans universum. Det sättet att tänka har hjälpt mig i mitt yrkesliv, sa hon.
Elitgymnasten Emelie Karlsson pratade om vikten av att sätta mål och arbeta efter dessa för att kunna nå framgång.
- Jag kan ingenting om företagande. Men jag vet hur man jobbar för att lyckas. Mål, fokus och uthållighet är viktigt och jag är övertygad om att detta sätt att tänka går att översätta till företagarvärlden.
Hon sa att om man bara jobbar hårt, lite hårdare än alla andra, skaffar sig en bättre attityd än alla andra, så kan man nå framgång inom sitt specialområde.
- Sedan ska man också ha lite tur på vägen. Men TUR, det har också den som är mest förberedd... Så förbered er och skaffa er goda vanor! Och ge inte upp även om det tar emot och är lite tufft. För vem är det som lyckas? Jo, oftast är det den som ville lite, lite mer...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om