Ny chef på samhällsbyggnadsförvaltningen

Flens kommun är färdig med rekryteringen till samhällsbyggnadsförvaltningen. Den som i framtiden blir chef på förvaltningen heter Björn Rabenius.

Björn Rabenius.

Björn Rabenius.

Foto:

Övrigt2017-04-24 08:16

Flens kommun är färdig med rekryteringen till samhällsbyggnadsförvaltningen. Den som i framtiden blir chef på förvaltningen heter Björn Rabenius.

Sedan februari har Flens kommun sökt efter en efterträdare till den nuvarande chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Peter Israelsson. Förra veckan var letandet över och den som fick jobbet är Björn Rabenius.

‒Jag kommer närmast från en roll som stadsmiljöchef i Södertälje kommun. Det är ett resultatområde med ungefär 100 medarbetare som ansvar för förvaltning och utveckling av bland annat gator, torg och allmän platsmark, säger han.

I den kommunala sektorn har Björn Rabenius arbetat sedan 2010 och varit titulerad gatuchef i Täby samt planeringschef och stadsmiljöchef i Södertälje. Innan dess arbetade han tio år inom det privata näringslivet efter sin utbildning till civilingenjör.

‒Inom den privata sektorn arbetade jag för Scania på teknisk utveckling som materialutvecklare och sedan som ansvarig för trafiksäkerhetsfrågor.

Hur ser du fram emot det nya jobbet?

‒Det verkar vara en spännande arbetsroll och en intressant förvaltning att ansvara för då den har en väldigt stor bredd. De medarbetare jag har träffat har gett mig ett väldigt gott intryck, säger Björn Rabenius och fortsätter:

‒Denna del av Sörmland är dessutom väldigt vacker och Flen verkar vara en plats med många möjligheter.

När den nya förvaltningschefen kommer att börja sin tjänst är ännu oklart.

‒Det är väldigt färskt det här, jag fick reda på det här förra veckan så något datum är ännu inte spikat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om