När Christopher Söderblom från Torshälla var liten brukade han peka upp mot Holmberget och säga att "en dag ska jag driva den där restaurangen". Nu är han 27 år och om bara några månader blir det verklighet.
– Tänk, då visste jag ju inte ens att jag skulle bli kock, säger Christopher Söderblom som tillsammans med sambon Rebecca Efraim Magnusson från Borsökna är de nya ägarna av restaurangen på Holmberget.
Drömmen om att driva eget växte fram när paret arbetade ihop på Sundbyholms slott men att det blev just i lokalerna på Holmberget var faktiskt en tillfällighet.
– Vi bodde i Torshälla under ett år och hade utsikt över Holmberget och då tänkte vi på vad fint det är. Sedan fick vi höra att det stod tomt, säger Christopher.
– Vi tog kontakt med Kommunfastigheter som var väldigt positiva. De gillade vår affärsplan och sedan rullade allt bara på. Det klickar ju rätt bra med 700-årsjubileet, säger Rebecca.
Restaurangen på Holmberget har stått tom sedan Sven Stapel valde att lägga ner sin vikingakrog julen 2015. När restaurangen slår upp portarna den här gången, på Valborg i år, gör den det med namnet "Florapaviljongen", precis som den hette på Georg Nyströms tid.
Nyström var mannen som en gång i tiden såg till att det blev något av Holmberget. Han anlade rabatter och gångar. Senare lät han även bygga en kiosk och en musikpaviljong som alltså gick under namnet Florapaviljongen.
– Både jag och Christopher är intresserade av historia så vi började titta på vad som hade varit på Holmberget tidigare. Georg Nyströms stil kompletterade den vi hade tänkt oss, säger Rebecca.
– Vi vill jobba mycket med växter och göra det lummigt. Det passar perfekt med tanke på vem han var, säger Christopher.
Att många verksamheter före Florapaviljongen gått i konkurs, finns med i bakhuvudet på de nya ägarna. Men enligt Christopher försöker de att titta bortom det.
– Min känsla är att man inte har gått hit för att man tror att det är svindyrt. Vi vill göra det folkligt. Man ska inte vara rädd för att gå hit med byggarbrallor på lunchen, ja, inte i kostym heller för den delen, säger han.
Christopher och Rebecca kommer även att lägga stor vikt på maten. Den ska vara bra och billig med stor variation, där gästen själv kan välja hur de vill kombinera olika tillbehör och dressingar, förklarar de.
Just nu pågår renoveringsarbetet för fullt inne i paviljongen. Golven har slipats och det målas om. Christopher och Rebecca gör de mesta själva, berättar de, med hjälp av släkt och vänner.
När allt är färdigt ska Florapaviljongen bestå av en restaurang-, en café och lounge-del. Ägarna hoppas också komplettera restaurangverksamheten med en Georg Nyström-utställning.
– Vi måste göra det intressant – och värt att gå upp för trapporna. Det ska vara fint men avslappnat. Något som Georg Nyström själv tyckt om kanske, säger Christopher.