Nya Printz slår upp portarna i Solberga

Printz Bageri fortsätter att växa. Efter brödbutikerna i Eskilstuna och Södertälje är det nu dags att slå upp portarna till det nybyggda kaféet i Solberga.

– Vi kommer att förutom det vanliga utbudet även att ha stenugnsbakad pizza här,berättar Elsa Skerfe, platschef på Printz bageri i Solberga som öppnar på onsdag.

– Vi kommer att förutom det vanliga utbudet även att ha stenugnsbakad pizza här,berättar Elsa Skerfe, platschef på Printz bageri i Solberga som öppnar på onsdag.

Foto:

Övrigt2018-09-13 21:45

Printz Bageri som har sin bas i det gula industrihuset längs Mälarens strand i Stallarholmen, är främst känd för sitt ekologiska vedugnsbakade surdegsbröd och sina söta bakverk. Verksamheten, som grundades 2010, och efter framgångsrika år har expanderat till Södertälje och Eskilstuna, öppnar nu sin fjärde brödbutik. I veckan öppnar kaféet på Solberga industriområde i Strängnäs.

Elsa Skerfe, platschef på nya Printz i Solberga, har arbetat inför invigningen i en månad.

– Det är väldigt spännande. Jag har precis flyttat till Strängnäs själv och känner att det behövs ett ställe där man kan äta lunch eller köpa med sig vårt goda bröd från moderbageriet i Stallarholmen.

Hur ser det ut på onsdag? Blir det något speciellt i och med att det är första dagen?

– Vi öppnar klockan nio och stänger 19. Det blir som en helt vanlig dag, fast det blir första dagen, även för oss i personalen. Vi vet inte alls hur det blir men hoppas att det kommer många, säger Elsa Skerfe, och tillägger att öppettiderna kan komma att utökas beroende på efterfrågan.

Hur blir verksamheten på Solberga? Är det något som skiljer sig från Printz i Stallarholmen?

– Ja. Vi kommer att förutom det vanliga utbudet även att ha stenugnsbakad pizza här. Printz i Stallarholmen har haft pizzakvällar på fredagar under sommaren, och det har varit superpopulärt. Det är fokus på riktigt bra råvaror och fyra eller fem välarbetade sorter.

För drygt två veckor sedan meddelade Maria Printz, som byggt upp verksamheten, att hon bestämt sig för att lämna. Hur ser du på det och på det hon skapat?

– Jag har bara känt Maria en kort stund, men redan förstått att hon är en väldigt härlig person och förebild för många, som skapat något stort! Hon är fortfarande en av ägarna, så hoppas på att inte bli av med henne helt och hållet. Tillsammans med resten av personalen ska jag och den nygamla ledningen ta oss an verksamheten med respekt och fortsätta baka Sörmlands godaste bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!